Foto: F64

Sestdienas vakarā Daugavpilī ar grandiozu fināla apbalvošana ceremoniju noslēdzās Latvijas Radio 2 (LR2) popa un roka dziesmu aptauja "Muzikālā banka 2019", un par aizvadītā gada vērtīgāko latviešu kompozīciju tika atzīta Dona dziesma "Es nāktu mājās".

Otrajā vietā ierindojās "Triānas parks" un Intars Busulis ar dziesmu "Kamēr", savukārt trešo vietu ieguva "Singapūras satīns" un Horens Stalbe ar "Piededzini mann". Ceturtajā vietā palika "Musiqq" ar "Sāc ar sevi", bet vērtīgāko dziesmu piecinieku noslēdza "Instrumenti" un "Prāta vētra" ar kompozīciju "Te Saule aust".

Jāatzīmē, ka Dons aptaujā plūca uzvaras laurus jau ceturto reizi. 2012. gadā viņš triumfēja ar dziesmu "Signāls", gadu vēlāk ar skaņdarbu "Pēdējā vēstule", bet 2014. gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva "Pāriet bailes".

Aptaujas fināla apbalvošanas ceremonijas pirmajā daļā izskanēja aizvadītā gada 15 vērtīgākās dziesmas, kuras pirms tam bija izraudzījušies klausītāji un žūrija.

Tiešraides skatītājiem un klausītājiem arī bija iespēja ietekmēt to, kura kompozīcija iegūs gada vērtīgākas dziesmas titulu. Tiešraides telefonbalsojums noteica 50% no kopvērtējuma. Savukārt otrus 50% noteica balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā aptaujas mājaslapā līdz 23. janvārim, kā arī neatkarīgā mūzikas ekspertu padome.

Ekspertu žūrijā piedalījās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas "Auļi" un studijas "Lauska" vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības "Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore Agnese Cimuška Rekke, Igaunijas "Raadio 2" galvenā redaktore, TV personība un mūzikas pētniece Maarja Merivoo – Parro un Lietuvas Radio LRT mūzikas žurnālists Ramūnas Zulnys.

Šis bija aptaujas 20. jubilejas gads, un koncerta otrajā daļā, kamēr tika apkopoti rezultāti, uz skatuves kāpa vairāki īpašie viesi – grupas "Pērkons", "Autobuss debesīs", "Bermudu divstūris", kā arī mākslinieki Ralfs Eilands, VIŅA, duets "ZeMe" (DJ Monsta un Laima Jansone), Diāna Paško, Edavārdi, "Very Cool People" un citi mūziķi.

Par svētku atmosfēru rūpējās apbalvošanas ceremonijas vadītājs Rihards Lepers, savukārt aizskatuvē skatītājus ieveda LR2 ētera personības Baiba Palkavniece, Līna Rudzone un Kaspars Mauriņš.

Visi aptaujas "Muzikālā banka 2019" finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

Atgādinām, ka aptaujas "Muzikālā banka" fināla apbalvošanas ceremonija, kas tradicionāli daudzus gadus bija norisinājusies Ventspilī, pērn pirmoreiz notika Daugavpils Olimpiskajā centrā. Par 2018. gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta grupas "Prāta vētra" kompozīcija "Ogles".

"Muzikālā banka 2019" 15 vērtīgāko dziesmu secība finālā:

15. vieta: "Uzmācīga melodija (Mani)" – "Astro'n'out"

14. vieta: "Es varu būt tā" – Patrisha

13. vieta: "Maiga vara" – Aminata

12. vieta: "Tās vēl nav beigas" – "Dzelzs vilks"

11. vieta: "Tik skaļi" – "Neon Saturdays" (piedalās Reiks)

10. vieta: "Es gāju par tālu" – Katō

9. vieta: "Bungādiņas" – Aija Andrejeva

8. vieta: "Dzīvot citādāk" – Aminata un "Tautumeitas"

7. vieta: "Cilvēks" – Ivo Fomins

6. vieta: "Kamēr vien mēs esam" – Markus Riva x Dināra Rudāne

5. vieta: "Te saule aust" – "Instrumenti" un "Prāta vētra"

4. vieta: "Sāc ar sevi" – "Musiqq"

3. vieta: "Piededzini mann – "Singapūras satīns" (piedalās Horens Stalbe)

2. vieta: "Kamēr" – "Triānas parks" un Intars Busulis

1. vieta: "Es nāktu mājās" – Dons

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!