Foto: DELFI

Pašmāju populārās mūzikas zvaigznes aizvadītās nedēļas izskaņā bija sapulcējušās Daugavpilī, kur notika Latvijas Radio 2 (LR2) rīkotās popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2019" fināla apbalvošanas ceremonija. Televīzijas skatītāji tiešraidē redzēja tikai vienu medaļas pusi – krāšņo šovu, pie kura sagatavošanas strādāja profesionāļu komanda. Savukārt preses fotogrāfiem bija ekskluzīva iespēja iekļūt aizkulisēs jeb pasākuma virtuvē.

Rosība Daugavpils Olimpiskajā centrā sākās jau agrā sestdienas rītā. Mūziķi izmēģināja savus priekšnesumus, pieslīpēja nepilnības un cītīgi gatavojās ģenerālmēģinājumam, kas sākās pulksten 14. Tajā piedalījās arī skatītāji.

Mūziķi aizkulisēs ne tikai iesildīja balsis un atkārtoja tekstus, bet arī posās – frizējās, grimējās, gludināja tērpus un uzfrišinājās iznācienam uz skatuves.

Tik daudz populāru pašmāju māziķu vienkopus redzēt gadās reti, un "Muzikālā banka" tradicionāli ir vieta, kur māksliniekiem sastapt sen neredzētus kolēģus, papļāpāt ar viņiem un, iespējams, pat radīt idejas jaunām sadarbībā.

Aizskatuvē satraukums mijās ar līksmību – mūziķi atrada laiku arī dažādām jestrā izdarībām un ēverģēlībām.

Jau vēstīts, ka aptaujā "Muzikālā banka 2019" uzvarēja Dona dziesma "Es nāktu mājās". Otrajā vietā ierindojās "Triānas parks" un Intars Busulis ar dziesmu "Kamēr", savukārt trešo vietu ieguva "Singapūras satīns" un Horens Stalbe ar "Piededzini mann". Ceturtajā vietā palika "Musiqq" ar "Sāc ar sevi", bet vērtīgāko dziesmu piecinieku noslēdza "Instrumenti" un "Prāta vētra" ar kompozīciju "Te Saule aust".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!