Foto: DELFI
Dailes teātra viens no visspožākajiem aktieriem pirmoreiz atklājis lietas, kuras, kā saka pats, intervijās nekad nestāstītu.

Pagājušajā nedēļā klajā laista Līvijas Dūmiņas sarakstīta grāmata par Artūru Skrastiņu – "Artūra Skrastiņa Spogulija". To ar vērienu prezentēja Dailes teātrī.

Grāmatā aktieris par sevi un savu dzīvi atklājis arī lietas, par kurām nekad iepriekš netika runājis. Piemēram, par savu vecāko dēlu, kura audzināšanā viņš nav piedalījies un pret kuru emocionālas saiknes un jūtu viņam nav.

Kā šonedēļ konspektīvi, analizējot grāmatā pausto, raksta izdevums "Kas Jauns'', 46 gadus vecā Skrastiņa dēls jau ir pieaudzis un dzīvo Norvēģijā, viņam ir sava ģimene. Dēlu sauc Dāvis, un viņš bijis "vienas nakts sakara jeb ballītes stāsts". Dēla māte – tobrīd Kultūras akadēmijas studente Dace.

Ar Daci Skrastiņam attiecības nav izveidojušās, viņš šo sievieti neesot mīlējis, taču, būdams atbildīgs cilvēks, piekritis sevi ierakstīt puisēna dzimšanas apliecībā.

Pirmoreiz mazo Dāvi viņš ieraudzījis kā zīdaini, bet nākamā reize bijusi jau tad, kad Skrastiņam bija 26, bet dēlam – divi gadiņi. Viņš ar puiku izstaigājis zoodārzu. Tad sapratis, ka nevēlas būt tā dēvētais svētdienas tēvs (balstoties paša bērnības pieredzē) un nolēmis: kad dēls izaugs, abi izrunāsies, un, ja viņš vēlēsies, varēs tikties un kontaktēties.

Dāvis nu ir pieaudzis vīrietis, taču, kā raksta "Kas Jauns", Artūrs pret viņu jūt pienākumu, taču apzinās, ka emocionālas saiknes ar viņu nav. Skrastiņš secina: tas tāpēc, ka neesot mīlējis Dāvja mammu, pašu dēlu nav auklējis, nav mainījis viņam autiņbiksītes.

Kā zināms, Skrastiņš jau ilgi ir kopā ar sava teātra kolēģi, aktrisi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu. Šajā laulībā pasaulē nākuši dvīņi Marats un Emīlija.
Atgādinām: lai spriestu, ir jāzina! Jebkurš lasītājs aicināts izlasīt Dūmiņas grāmatu par aktieri; šajā rakstā atspoguļots izdevuma "Kas Jauns" konspekts par šo Skrastiņa dzīves epizodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!