Sestdien ar dzīvās mūzikas koncertu Daugavpils Olimpiskajā centrā noslēdzās viens no svarīgākajiem pašmāju popmūzikas sarīkojumiem "Muzikālā banka", kurā sumināja 2021. gadā radītos skaņdarbus. Par gada vērtīgāko dziesmu kļuvusi "Tur, kur dieva kamanas slīd", ko izpilda "Prāta vētra" kopā ar ansambli "Tautumeitas".

Latvijas Radio 2 "Muzikālajā bankā" līdz 17. janvārim 25 dziesmas vērtē klausītāji un atlasīta žūrija, bet 25. janvārī izkristalizējās piecpadsmit skaņadarbi, kas sacentās par gada vērtīgākās dziesmas titulu sarīkojumā.

Telefonbalsojuma un žūrijas viedokļa sinerģijā par 2021. gada vērtīgāko dziesmu atzīta "Tur, kur dieva kamanas slīd" – to izpilda "Prāta vētra" un "Tautu meitas".

Otrajā vietā bija "'Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", trešais palika Dons ar "Piena ceļu".

Uz skatuves kāpa 15 finālisti – "Aminata" ar dziesmu "Acis sāļas", "Katō" un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Es tā jūtos", "Astro'n'out" ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā", "Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", "Instrumenti", izpildot dziesmu "Paraksts", "Prāta Vētra", "Dons" un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana", "Singapūras satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", "Marta" un "Patrisha" ar "Prom", Marta Ritova un "Ozols" ar dziesmu "Sākam no jauna", Aija Andrejeva un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Šamanis", "Dons" ar "Tas rakstīts debesīs", Dārta Stepanova un "Dagamba" ar "Tālāk jāiet", Ivo Fomins ar dziesmu "Tu man esi", "Prāta Vētra" un "Tautumeitas" ar "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī Intars Busulis un "Abonementa orķestris" ar dziesmu "Vai".

Pēc „Muzikālās bankas 2021" noslēguma ceremonijas finālbalsojuma klausītāju iemīļotākās dziesmas sarindojušās sekojošā secībā:

1. TUR, KUR DIEVA KAMANAS SLĪD – Prāta Vētra, pied. Tautumeitas

2. LIMUZĪNS UZ KRĪTA – Citi Zēni

3. TAS RAKSTĪTS DEBESĪS (PIENA CEĻŠ) – Dons

4. TU MAN ESI – Ivo Fomins

5. ŠAMANIS – Aija Andrejeva & ZeBrene

6. VAI – Intars Busulis, Abonementa orķestris, GG choir

7. PIEDOŠANA – Prāta Vētra, Dons, Intars Busulis

8. TĀLĀK JĀIET – Dārta Stepanova, pied. DAGAMBA

9. ACIS SĀĻAS – Aminata

10. PARAKSTS – Instrumenti

11. PLĀKSTERIS – Singapūras Satīns , pied. Samanta Tīna

12. ES TĀ JŪTOS – KATŌ & ZeBrene

13. LIDMAŠĪNAS REŽĪMĀ – Astro'n'out

14. PROM – MARTA & Patrisha

15. SĀKAM NO JAUNA – Marta Ritova & Ozols

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Šogad "Muzikālā banka" notika 22.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!