Foto: Privātais arhīvs/publicitātes foto
Pirms vairākiem gadiem smagi laiki iestājās "Veselības centra 4" īpašnieku ģimenē: uzņēmēja Māra Rēvalda meita, centra darbiniece Ilze alkohola reibumā nāvējoši nobrauca cilvēku, par ko vēlāk tika notiesāta uz četriem gadiem cietumā. Ilze Rēvalde bija pilota Pētera Vasiļevska – šobrīd influenceres Katrīnes Saulietes puiša – līgava. Notiesātās māsa Zane Rēvalde TV sarunu raidījumā "Kad viņas satiekas" pastāstīja, kā māsai cietumā klājas.

2020. gada augustā Ilze Rēvalde ar "Veselības centram 4" piederošu "Lexus" izraisīja smagu negadījumu, uz gājēju pārejas nobraucot sievieti. Ilze Rēvalde tobrīd bija smagā alkohola reibumā. Jau desmit gadus viņa bija kopā ar Pēteri Vasiļevski. Pētera un Ilzes attiecības ar kāzām nevainagojās, attiecībās iestājusies krīze, un jau drīz Pēteris satika un iemīlējās Katrīnē. Vai traģiskā avārija notika sirdssāpju izraisīta dzēruma dēļ, var tikai minēt.

Ilzei Rēvaldei piemēroja cietumsodu, un vēlāk viņas tēvs, uzņēmējs Māris Rēvalds kādā intervijā izteica cerību, ka varbūt ieslodzījumā pavadītais laiks ļaus meitai pārvērtēt attiecības ar alkoholu, jo meita tiešām bijusi alkoholiķe, kurai ģimene nespēja palīdzēt.

Ģimenes uzņēmumā "Veselības centrs 4" strādā arī otra Rēvalda meita Zane. Viņa devusies uz sarunu raidījumu, kur pastāstījusi, kā māsai klājas cietumā.

"Brīdī, kad avārija notika, mēs ar māsu bijām ļoti atsvešinājušās, viņai bija ļoti grūts periods dzīvē. Mēdz teikt: katrā ļaunumā ir kaut kas labs, un man šķiet, ka ne tikai māsa no cietuma iznāks daudz labāks cilvēks, bet arī mūsu attiecības būs pilnīgi citā kvalitātē. Lai saprastu, kā varu māsai palīdzēt, arī pati esmu izlasījusi milzīgu daudzumu literatūras," stāsta Zane.

"Māsai ir mākslinieces talants, caur kuru viņa šajos ļoti ierobežotajos apstākļos mēģina sevi dziedināt – izdzīvot savas sāpes, nožēlu, labošanos. Māsai tagad ir pieejams tikai kartons un zīmuļi, bet tie tiešām ir neparasti darbi, var redzēt, ka cilvēkam, kas tos radījis, ir neaptverami pārdzīvojumi," viņa atklāj.

Zane un Ilze Rēvaldes sarakstās ar vēstulēm. Māsa cer, ka tām ir arī terapeitisks efekts. Vairāk par notiesātās dzīvi cietumā skaties video:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!