Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Pagājušajā piektdienā, 11. augustā, kupli apmeklētā koncertā Vērmanes dārza estrādē uzstājās leģendārais kvartets "Eolika". Pilnā sastāvā tas uzstājās īsu brīdi, jo Viktoram Zemgalam kļuva slikti. Kas īsti notika, šonedēļ pūlējušies noskaidrot žurnāli "Kas Jauns" un "Privātā Dzīve".

Jau pēc pirmās dziesmas "Eolikas" sastāvs pēkšņi saruka līdz trim māksliniekiem. Dziedātāja Olga Rajecka sanākušajiem paskaidroja, ka Viktoram Zemgalam pēkšņi kļuvis slikti. Viņš nepiedalījās arī nākamajos "Eolikas" koncertos Kandavā un Ludzā.

Nākamajā dienā pēc Vērmanes dārza sarīkojuma sarunā ar "Privāto Dzīvi" Zemgals teicis: "Jā, man uznāca sliktums. Varbūt kāds vīruss, bet varbūt tas no karstuma. Domāju, ka viss būs labi."

Savukārt Olga Rajecka izdevumam "Kas Jauns" pastāstījusi, ka kolēģis bijis uz skatuves visu mēģinājumu pirms koncerta, bet, jau uzstājoties, pēc "Noktirnes" nodziedāšanas sajuties tik slikti, ka vairs nav varējis turpināt. "Viņu kratīja drebuļi, bija slikti ar sirdi. Tika izsaukti ātrie," stāsta Rajecka un arī atzīmē karstā laika ietekmi.

Ārsti Zemgalu "sapotējuši", bet uz slimnīcu neesot veduši. Tikmēr "Eolika" turpināja dziedāt publikai. "Viņš veseļojas mājās, dakteris noteicis gultas režīmu," saka dziedātāja un piebilst, ka Zemgalam nav konstatēts Covid-19.

Mākslinieks apsolījis savai komandai atkal būt uz strīpas Olgas 60. jubilejas tūres "Mana svētku diena" kulminācijā Dzintaru koncertzālē 24. augustā.

Jāpiebilst, ka šovasar smagas saaukstēšanās dēļ "Eolikas" koncertā Rīgā, fon Stricka villā, nepiedalījās Ilona Stepanova. Viņu aizstāja plašākai publikai mazpazīstamā dziedātāja Beāte Meldere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!