Foto: Vida Press
"Gredzenu pavēlnieka" fani, pie apvāršņa ir vēl citi stāsti no Viduszemes! "New Line Cinema" un "Warner Bros." ir noslēguši jaunu vairāku gadu līgumu/vienošanos ar "Embracer Group", kas filmas tiesības uz Tolkīna darbu ieguva pagājušā gada augustā, par vairāku "Gredzenu pavēlnieka" filmu producēšanu. Lai gan sīkāka informācija par turpmākajiem projektiem nav atklāta, ir skaidrs, ka filmas nebūs tikai oriģināli jaunā versijā (angļu "remake").

"Warner Bros. Discovery" prezidents un izpilddirektors Deivids Zaslavs par šo jaunumu paziņoja, apspriežot 2022. gada noslēdzošā ceturkšņa ienākumu rezultātus. Patiesībā šīs ziņas nav nekāds lielais pārsteigums, ņemot vērā, ka jaunais izpilddirektors jau ziņoja, ka ir apņēmies ekrānā ienest vairāk franšīzu.

Lai gan režisora ​​Pītera Džeksona (Jaunzēlandes režisors uzņēmis sešas filmas, kas balstītas uz Dž. R. R. Tolkīna grāmatām) filmu triloģijas "Gredzenu pavēlnieks" un "Hobits" bija atzinīgi novērtētas un izsmeļošas, šķiet, ka ir vairāk stāstu, ko atklāt. Paziņojumā norādīts, ka uzņēmums "jaunos un aizraujošos veidos atgriezīs Dž. R. R. Tolkīna pasauli uz lielā ekrāna". Paredzams, ka jaunās filmas aptvers saturu no grāmatām, nevis atkārtoti "kopēs" priekšgājējas. Tiek lēsts, ka, iespējams, kinolentes nemaz nepievērsīsies iepriekšējās filmās aptvertajām teritorijām. Tas, ko šīs jaunās filmas skars un vai tajās atgriezīsies kāds radošais personāls vai aktieri, pagaidām ir vien spekulācijas. Tāpat tiek pieļauta iespējamība, ka jaunajā "Gredzenu pavēlniekā" varētu būt arī varoņi, kuri nebija iekļauti oriģinālajās filmās.

Filma "Gredzenu pavēlnieks: Gredzena brālība" nonāca kinoteātros 2001. gada decembrī, "Gredzenu pavēlnieks: Divi torņi" iznāca gadu vēlāk, bet "Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās" 2003. gada decembrī. Pēdējā filma ieguva 11 ASV Kinoakadēmijas balvas (kopā triloģija ieguva 17) .

Tiesa, pagaidām projektiem nav zināmas nedz darījuma izmaksas, nedz radošā komanda, taču paziņojumā žurnālam "Variety" Džeksons un viņa galvenie "Gredzenu pavēlnieka" līdzstrādnieki Frena Volša un Filipa Bojensa norādīja, ka "Warner Bros." un "Embracer" "informēs mūs par jaunumiem ik uz soļa."

"Mēs ar nepacietību gaidām tālāku sarunu ar viņiem, lai dzirdētu redzējumu par franšīzes virzību uz priekšu," sacīja Džeksons, Volša un Bojensa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!