Foto: AFP/Scanpix/LETA
Marta sākumā vēstījām, ka virkne slavenu britu dziedātāju atteikušies uzstāties karaļa Čārlza III kronēšanas ceremonijā šogad maijā. Turpinot gatavošanos kronēšanai, tagad zināms, ka vairāki slaveni mākslinieki tomēr koncertam atrasti.

Kā ziņo britu raidorganizācija BBC, karaļa kronēšanā piekrituši uzstāties Keitija Perija, Laionels Ričijs, operzvaigzne Andrea Bočelii un grupa "Take That" bez Robija Viljamsa sastāvā.

Koncerts notiks Vindzoras pils teritorijā un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku – to apmeklēs augstākās sabiedrības locekļi un karaļnamam piederīgie. Koncerts tiks pārraidīts tiešraidē visos BBC kanālos.

Dziedātāja Keitija Perija paudusi sajūsmu par ielūgumu dziedāt karalim, tostarp redz šo iespēju kā platformu atgādināt par ziedojumu nepieciešamību bērnu aizsardzības fondam, savukārt Laionels Ričijs kronēšanas koncertu nosaucis par "vienreizēju notikumu un pagodinājumu".

Grupa "Take That" uzstāsies četru cilvēku sastāvā, turklāt viņi nav kopā muzicējuši jau četrus gadus. Dziedātāji nevar vien sagaidīt savu atgriešanos uz skatuves un sola vērienīgu priekšnesumu – ar orķestri un militārajiem bundziniekiem. Grupu jau sen pametušais Robijs Viljamss saviem bijušajiem kolēģiem nepievienosies.

Jau vēstījām, ka no uzstāšanās karaļa un konsortes Kamillas kronēšanā atteikušies gan Adele, gan Eltons Džons, gan Harijs Stails. Karalim atteikusi arī grupa "Spice Girls" un Robijs Viljamss. Šovbiznesa eksperti lēš, ka uzstāšanās karalim šobrīd varētu nebūt labs gājiens savas popularitātes vairošanai.

Oficiālā kronēšanas ceremonija notiks 6.maijā Vestminsteras abatijā Londonā. Ceremonijā piedalīsies vairāk nekā 6000 karavīru, svētdien paziņojusi valdība.

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8.septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja 70 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!