Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

Grupa "Sudden Lights" sestdien dodas ceļā no Rīgas lidostas uz Liverpūli Apvienotajā Karalistē, kur notiks starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija".

Līdz grupas uzstāšanās reizei uz lielās "Eirovīzijas" skatuves ir atlikušas desmit dienas – Latvijas pārstāvji startēs pirmajā pusfinālā, kas notiks 9. maijā, un viņiem ticis ceturtais kārtas numurs.

Savukārt grupas pirmais mēģinājums Liverpūlē gaidāms jau svētdien.

Mūsu dziesmai konkurenci veidos Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija.

Abas mūsu kaimiņvalstis startēs otrā pusfinālā; Igaunijas pārstāve Alika uzstāsies kā ceturtā , bet Lietuvas dalībniece Monika Linkīte uz skatuves kāps ar 15. kārtas numuru.

Vēl bez kaimiņvalstīm otrajā pusfinālā startēs Albānija, Austrālija, Armēnija, Kipra, Rumānija, Austrija, Dānija, Sanmarīno, Beļģija, Slovēnija, Islande, Gruzija, Grieķija, Polija.

Otrais pusfināls notiks 11. maijā, bet lielais "Eirovīzijas" fināls – 13. maijā.

Grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2023" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka šogad Eirovīzijas dziesmu konkursam bija jānotiek Ukrainā, taču dēļ Krievijas iebrukuma un aktīvas karadarbības konkurss drošības apsvērumu dēļ notiks Liverpūlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!