Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamais Krievijas komiķis Maksims Galkins Maskavas Zamoskvereckas tiesā iesniedzis prasību, kurā apstrīd viņa iekļaušanu tā dēvētajā ārvalstu aģentu"reģistrā, atsaucoties uz aģentūru "Ria Novosti", raksta portāls "Meduza".

Slavenais komiķis apstrīdējis Krievijas tieslietu ministrijas lēmumu iekļaut viņu ārvalstu aģentu sarakstā. Galkina prasība tiesā reģistrēta 11. maijā. Pagaidām vēl nav zināms tiesas sēdes datums.

Līdzīgu soli pagājušajā nedēļā spēra arī dziedātāja Zemfira.

Galkins par ārvalstu ietekmes aģentu tika pasludināts 2022. gada septembrī. Krievijas puse komiķim pārmeta finansējuma gūšanu no ārvalstīm, tostarp no Ukrainas. Saskaņā ar Krievijas puses uzskatiem, Galkins tiek finansēts "politisku aktivitāšu veikšanai".

Neilgi pēc tam arī Galkina kundze Alla Pugačova ironizējot lūdza arī viņu iekļaut šajā reģistrā, tomēr Krievijas tieslietu ministrija joprojām nav to izdarījusi.

Gan Galkins, gan Pugačova asi nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā. Ģimene savu dzimteni pameta, pārceļoties uz Izraēlu.

Kā ierasts, augustā mākslinieki atkal ieradīsies Latvijā, par kuru Galkins saka, ka šī zeme, īpaši Jūrmala, ir viņam tuva. Galkins sniegs virkni koncertu – Dzintaros, Rojā, Rēzeknē, Cēsīs un citviet; lielākā daļa biļešu jau izpārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!