Foto: Vida Press

Pasaulslavenais britu aktieris Džūda Lovs darīs visu, lai iemiesotos tēlā, tostarp ļoti slikti "smaržos"! Viņš sevi aplējis ar īpaši pagatavotu aromātu, kas sajaukts no asinīm, fekālijām un sviedriem, lai spēlētu Anglijas karali Henriju VIII filmā "Firebrand", kas ir slavena jaunā perioda drāma (norisinās noteiktā vēstures periodā un ko raksturo laikmetam raksturīgi elementi), kas pirmizrādi piedzīvojusi Kannu kinofestivālā.

2023. gada filma "Firebrand" būs stāsts par Henrija VIII sesto (un pēdējo) sievu Katrīnu Parru, kura bija tikai viena no divām Henrija laulātajām draudzenēm, kura nodzīvoja ilgāk par viņu. Katrīnas Parras lomā redzēsim Alīsiju Vikanderi, bet pašu haosa aģentu Henriju atveidos Džūda Lovs.

Izrādās, ka Lovs šo lomu ir uztvēris ļoti nopietni, parūpējoties par to, lai izskatītos, runātu, uzvestos un pat smaržotu kā monarhs savos pēdējos gados.

"Es izlasīju vairākus interesantus stāstus par to, ka trīs istabas tālāk varēja just Henrija smaržu – viņa kāja puva, un viņš šo smaku mēģināja noslēpt, ieziežot ar rožu eļļu," Kannu kinofestivāla preses konferencē sacīja Lovs. "Es domāju, ka tam būs liela ietekme, ja es briesmīgi smirdēšu."

Lai sasniegtu šo mērķi, divkārtējais "Oskara" nominants atklāj, ka meklējis profesionālu palīdzību. Viņš vērsās pie parfimērijas speciālistes, kura, pēc viņa teiktā, rada brīnišķīgas smaržas, un lūdza viņai izveidot šausmīgu aromātu.

"Viņa kaut kā izdomāja šo neparasto asiņu, fekāliju un sviedru sajaukumu," paskaidroja aktieris.

Filmas režisors Karims Ainuzs apstiprināja, ka filmas "Firebrand" zvaigzne veiksmīgi pildīja savu "misiju": "Kad Džūda ienāca filmēšanas laukumā, tas bija vienkārši šausmīgi."

Lovs gan piebilda, ka sākotnēji viņš ar smaržu smaržojies ļoti uzmanīgi, bet režisors to paņēmis rokās un izsmidzinājis pa visu telpu, kad visi bija devušies ēst.

Smaržai pavisam noteikti bija ļoti liela ietekme, jo "Firebrand" saņēma astoņu minūšu ilgas ovācijas pēc pirmizrādes Kannās. Ovācijas tika pārtrauktas, jo Katrīnas Parras lomas atveidotāja Alīsija Vikandere ar roku norādīja, lai skatītāji apstājas, lai viņa nebūtu jāsāk raudāt.

Tomēr, neskatoties uz iemiesošanos monarha tēlā, Lovs apgalvo, ka viņu neinteresē aristokrātijas notikumi. Iepriekš preses konferencē aktieris izplūda smieklos, kad žurnālists viņam lūdza dalīties pārdomās par britu karalisko ģimeni.

"Firebrand" izlaišanas datums vēl nav izziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!