Foto: Vida Press

Raiens Reinoldss, harizmātiskais un talantīgais kanādiešu aktieris, neapšaubāmi atstājis neizdzēšamas pēdas Holivudā ar savu asprātību un šarmu komēdijas žanrā. Lai gan Reinoldss ir guvis vairākas grāvējlomas (Dedpūls – viena no zināmākajām), viņa karjerā ir bijušas dažas filmas, kas nespēja rezonēt ne skatītāju, ne kritiķu vidū. Tomēr dažas no šīm nenovērtētajām filmām demonstrē Reinoldsa daudzpusību un ir pelnījušas otru iespēju tikt novērtētām to unikālo īpašību dēļ.

"Balsis" ("The Voices") (2014)


Režisores Marjanes Satrapi filma "Balsis" ir melnā komēdija un reizē šausmu filma, kas aizved skatītājus vērienīga ceļojumā. Reinoldss spēlē Džeriju, piemīlīgu, bet garīgi nestabilu rūpnīcas strādnieku, kurš sarunājas ar saviem mājdzīvniekiem. Un tad puisis izseko savu biroja mīlestību ar savu ļauno runājošo mājdzīvnieku palīdzību.

"Balsis" ir drosmīga atkāpe no Reinoldsa ierastajām komēdijas lomām, iedziļinoties psihisko slimību tēmās un neskaidrajā robežās starp realitāti un iztēli. Neskatoties uz sākotnējiem panākumiem, filma ir pelnījis atzinību par savu netradicionālo stāstu un Reinoldsa izcilo aktiermākslu.

"Aprakts dzīvs" ("Buried") (2010)

Šī ir spāņu režisora Rodrigo Kortesa debija pilnmetrāža filmā "Aprakts dzīvs". Šajā asa sižeta filmā Reinoldss atveido galveno un vienīgo varoni – amerikāņu šoferi Polu. Tēls ir nostādīts neiedomājamu grūtā situācijā: visa filma risinās zārkā. Kad Pols tiek aprakts dzīvs, viņam ir tikai mobilais tālrunis un šķiltavas. Klaustrofobiskais pieskāriens pastiprina spriedzi, liekot skatītājiem sajust izmisumu un izolāciju, ko piedzīvo varonis.

Kā jūtas cilvēks, kurš dzīvs aprakts zemē? Aklā tumsā un bezgaisā sekundi pa sekundei aiztek laiks, kapam piebirstot ar smiltīm. Ieelpojiet, kā nākas, tā var būt pēdējā reize.

Reinoldss demonstrē savu aktiermeistarību, viens pats iznesot filmas stāstu, saglabājot spriedzi visā garumā. "Aprakts dzīvs" ir gluži vai meistarklase minimālisma filmu veidošanā. Tā ir pelnījusi vēl vienu iespēju tikt novērtētai!

"Noteikti, varbūt" ("Definitely, Maybe") (2008)

"Noteikti, varbūt" ir 2008. gada ASV romantiskā komēdija, kuras režisors un scenārija autors ir Ādams Brūkss. Reinoldss filmā ir Vils – tēvs, kurš mēģina izskaidrot savu gaidāmo šķiršanos un pagātnes attiecības savai vienpadsmitgadīgajai meitai. Filmā gudri izmantota stāstījuma struktūra, kurā Vils aplūko savas pagātnes attiecības, liekot skatītājiem nojaust un reizē minēt, kura tad īsti ir meitenītes māte. Reinoldss lomai piešķir savu šarmu un asprātību, parādot savu spēju līdzsvarot humoru ar patiesām emocijām.

Filmas labi uzrakstītais scenārijs un sirsnīgie priekšnesumi padara to par apburošu un atsvaidzinošu papildinājumu romantiskās komēdijas žanram.

"Dzīvība" ("Life") (2017)

"Dzīvība" ir 2017. gada amerikāņu zinātniskās fantastikas un šausmu filma, kuras režisors ir Daniels Espinosa.

Filmā Reinoldss spēlē kopā ar Džeiku Džilenholu. Viņi ir starptautiskās kosmosa stacijas komandā. Tā ir sešu cilvēku komanda, kas nāk klajā ar vienu no nozīmīgākajiem atklājumiem cilvēces vēsturē – pirmo neapstrīdamo pierādījumu par dzīvību uz Marsa. Taču pētījumu gaita un metodes izraisa neplānotas sekas, jo dzīvības forma izrādās saprātīgāka, nekā kāds būtu varējis iedomāties.

Šī zinātniskās fantastikas šausmu filma nodrošina aizraujošu spriedzi, satriecošus vizuālos attēlus un negaidītus pavērsienus. Reinoldsa sniegums nodrošina perfektu humora un spriedzes līdzsvaru.

Lai gan filma, iespējams, nav sasniegusi tādus panākumus, kādus tā bija iecerējusi, "Dzīvība" joprojām ir nenovērtēts dārgakmens zinātniskās fantastikas žanrā. Reinoldsa tēlojums un filmas spēja noturēt skatītājus savā sēdvietā – nozīmē tikai vienu – tai ir jādod otra iespēja.

"Piedzīvojumu zeme" ("Adventureland") (2009)

"Piedzīvojumu zeme" ir 2009. gada ASV drāma, kura režisors un scenārija autors ir Gregs Motola. Filma, kuras darbība norisinās divdesmitā gadsimta astoņdesmitos gados, seko Džeimsam (Džese Eizenbergs), koledžas absolventam, kurš strādā vietējā atrakciju parkā un saprot, ka šis darbs viņu ļoti labi sagatavo reālajai pasaulei. Reinoldsa varonis Maiks kalpo kā Džeimsa padomdevējs, sniedzot gudrību un norādījumus. Reinoldss demonstrē savu komiķa meistarību šajā jauniešu stāstā, sniedzot asprātīgumu, bet tajā pašā laikā piešķirot stāstījumam dziļumu. "Piedzīvojumu zeme" ir nostalģiska un sirsnīga filma.

"Devītnieki" ("The Nines") (2007)

"Devītnieki" ir aizraujošs trilleris, demonstrējot Reinoldsa aktiera daudzpusību. Filmā viņš attēlo trīs atšķirīgus personāžus trīs savstarpējos stāstos, kas izjauc realitātes un fantastikas robežas: problēmu vajāts un dzīves rūpalu nomākts aktieris, jauns televīzijas seriālu scenārists un izslavēts videospēļu dizainers. Visiem šiem tēliem ir lemts sastapties neparastā veidā sekojot devītniekiem.

Skatītāji tiek mudināti apšaubīt identitātes un eksistenciālisma būtību.

Reinolds sniedz valdzinošu priekšnesumu – lēkājot no viena varoņa uz otru, tomēr parādot katra dziļumu un nianses.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!