Foto: AP/Scanpix/LETA
Fani visā pasaulē sajūsminās un gaida, kad uz lielajiem kinoteātru ekrāniem varēs aplūkot, iespējams, rozīgāko filmu, kas jebkad tapusi, tomēr ne visiem šāds prieks būs lemts, ziņo "Movie Web".

Režisores Grētas Gervigas jaunāko filmu "Bārbija" ("Barbie") aizliegts translēt visos Vjetnamas kinoteātros, ziņo "BBC". Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka filmā iekļauta aina ar karti, kurā attēlotas Ķīnas teritoriālās pretenzijas Dienvidķīnas jūrā. Kartē atspoguļota "deviņu punktu līnija", kura tiek izmantota Ķīnas kartēs, lai ilustrētu robežlīnijas Dienvidķīnas jūrā, tostarp tādās teritorijās, pret kurām teritoriālās pretenzijas izsaka arī Vjetnama. Nav skaidrs, kurā filmas ainā tiek attēlota "deviņu punktu līnija", kuru Vjetnamas amatpersonas uzskata par aizvainojošu attēlu.

Vjetnamas kinoteātros aizliegts atrādīt arī citas filmas, kurās atspoguļota "deviņu punktu līnija", piemēram, tādu daiļradi kā animācijas filma "Jetijs" ("Abominable") un piedzīvojumu filmu "Ārpus kartes" ("Uncharted").

Neskatoties uz šo pavērsienu, "Bārbija" pretendē kļūt par vienu no vasaras lielākajiem grāvējiem kinoteātros. Fantāzijas un komēdijas žanra filmā galveno lomu atveidos Margo Robija, iejūtoties ikoniskās un pasaulslavenās lelles lomā. Bārbija un Kens (kuru atveidos aktieris Raiens Goslings) filmā būs iestrēguši reālajā pasaulē, tādēļ Bārbiju sagaida pavisam nopietns izaicinājums – būt dzīvai sievietei.

"Bārbijas" režisore Grēta Gerviga pazīstama arī ar tādām Oskara balvai nominētām filmām kā "Lady Bird: Laiks lidot" un "Mazās sievietes" ("Little Woman"), kurās piedalījušies vairāki zināmi aktieri, piemēram, Florence Puga, Timotijs Šalamē, Emma Vatsone, Merila Strīpa, Sērša Runena un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!