Foto: Vida Press

Stenlijs Tuči atklājis, ka, viņaprāt, aktierim jāspēj spēlēt dažādus cilvēkus, arī tad, ja viņu seksuālā orientācija atšķiras no paša aktiera seksualitātes. 62 gadus vecais aktieris piedalījās BBC radio raidījumā "Desert Island Discs" un dalījās savās pārdomās.

Kad raidījuma vadītāja lūdza Tuči paust viedokli par debatēm saistībā ar heteroseksuālu aktieru spēlēšanu homoseksuālu lomas, viņš atbildēja: "Acīmredzot es uzskatu, ka tas ir labi."

Aktieris, kurš kopš 2012. gada ir precējies ar Emīlijas Blantas māsu, atveidojis geju varoņus filmās: 2006. gada komēdijā "Sātans Pradas brunčos" ("The Devil Wears Prada") un 2020. gada drāmā "Supernova". Par abām lomām saņēmis kritiķu atzinību.

Tuči gan akcentē, ja vien tas tiek darīts pareizi, tad heteroseksuāli aktieri var spēlēt homoseksuālus varoņus uz lielā ekrāna. Ja tas sāk veido jau kaut kādos stereotipu, tad rodas problēmas. Un tas nav vajadzīgs!

"Mani vienmēr ļoti glaimo, kad pie manis pienāk homoseksuāli vīrieši un stāsta par manu lomu filmā "Sātans Pradas brunčos" vai par "Supernovu", sakot: "Tas bija tik skaisti!" Un tu saproti, ka visu esi izdarījis pareizi. Jo bieži vien tas nav izdarīts pareizi."

"Oskara" balvas ieguvējs turpināja teikt, ka viņš uzskata, ka aktieris ir aktieris. Aktiermāksla saistīta ar to, kas neesi tu pats. Ja tiktu izmantota viena veidne, tad visi aktieri spēlētu tikai paši sevi. Turklāt viņš ir pārliecināts, ka jādod vairāk iespēju geju tēliem.

"Jāspēlē tik dažādi cilvēki," viņš turpināja. "Galu galā tas nav stāsts par tevi. Tas ir par to, kādu stāstu mēs stāstām un kā šajā stāstā iekļaujamies. Tas ir aktiera darbs! Tā ir visa tā būtība." Tuči piebilda, ka patiesībā viņš jūtas ērtāk, kad uz ekrāna un skatuves tēlo kādu citu cilvēku, kas nav viņš pats.

"Uz skatuves jūtos daudz drošāk nekā reālajā dzīvē," viņš teica BBC radio raidījumā. "Dažreiz, viesojoties kādā kokteiļu vai vakariņu ballītē, es ļoti uztraucos."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!