Foto: Vida Press

Lai arī "Bārbija" bija viena no gaidītākajām šī gada filmām, tomēr paredzēt tās absolūto triumfu nespēja neviens. Vien mēnesi pēc pirmizrādes "Bārbija" ir sasniegusi jaunu kases ieņēmumu rekordu, kļūstot par visu laiku veiksmīgāko "Warner Bros" filmu, vēsta "The Independent".

Šoreiz jāteic, ka krāšņa un iespaidīga ir ne tikai pati filma, bet arī tās mārketings. Vēl labu laiku pirms pirmizrādes pilsētvidi un sociālos medijus pārpludināja rozā toņos iekrāsoti plakāti un platais Margotas Robijas smaids, kas visus aicināja apmeklēt filmu.

"Bārbija" uz ekrāniem nonāca 21. jūlijā un kopš tā laika nemitīgi atrodas skatītāko filmu topa augšgalā, apsteidzot otro vasaras gaidītāko pirmizrādi "Openheimers".

Savukārt 29. augustā "Bārbija" sasniedza jaunu kases ieņēmumu rekordu – 1,34 miljardus ASV dolāru jeb aptuveni 1,23 miljardus eiro. Iepriekš no "Warner Bros'' veidotajām filmām tas bija izdevies tikai filmai "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa".

27. augustā "Bārbijas" kases ieņēmumi ASV sasniedza 592,8 miljonus dolārus (545,29 miljoni eiro), bet pārējie kases ienākumi tika savākti ārzemēs. Tiek prognozēts, ka septembra sākumā "Bārbijas" kases ienākumi ASV teritorijā varētu pārsniegt 600 miljonus dolārus (551 miljons eiro), kļūstot par 13. filmu vēsturē, kurai tas izdevies.

"Bārbija" uzņēmumam "Warner Bros" nesa milzu panākumus un peļņu. Tiek lēsts, ka tā varētu kļūt par vienu no ienesīgākajām filmām šogad visā pasaulē.

Vienlaikus "Bārbija" var kļūt arī par finansiāli veiksmīgāko filmu, kuras režisore ir sieviete. Līdz šim lielāko pelņu bija guvusi filma "Ledus sirds 2" (Frozen II), kuras režisori bija Dženifera Lī un Kriss Baks. Tikmēr "Bārbijas" scenārija autore un režisore Grēta Gerviga jau šobrīd ir kļuvusi par visu laiku pelnošāko sievieti režisori.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!