Foto: Privātais arhīvs

Saistībā ar faktu, ka gastroenterologs Hosams Abu Meri kļuvis par veselības ministru Evikas Siliņas veidotajā valdībā, viņa kundze Linda pārtraukusi darba gaitas Latvijas Televīzijā (LTV), kur 10 gadus vadīja ziņu pārraidi "Rīta Panorāma". Izdevumam "Kas Jauns" viņa skaidro, ka lēmums nebija viegls, tomēr vajadzīgs, lai nerastos interešu konflikts.

Linda Abu Meri "Kas Jauns" saka, ka ir ievērojusi augstākos žurnālistikas ētikas standartus, tāpēc ar televīziju vienojusies par darba gaitu pārtraukšanu. "Tas ir tikai loģisks solis un lēmums, ka, ja mans vīrs iet valdībā, tad stāstīt par iekšpolitiku, politiskajām norisēm un iztaujāt politiķus, ko mēs darām katru rītu "Rīta Panorāmā", vairs neiet kopā ar ētikas standartiem. Tāpēc tas ir abpusējs – mans un Latvijas Televīzijas – lēmums," skaidro Abu Meri kundze, piebilstot, ka "lietas ir tādas, kādas ir".

Viņa nejūtoties tā, ka nestu upuri vīra dēļ, taču šāds solis ļaušot izvairīties no pārpratumiem un liekiem jautājumiem.

Jāpiebilst gan, ka līdz šim Linda kā moderatore nereti studijā bez problēmām izvaicāja varas partijas "Jaunās Vienotības" pārstāvjus; šīs partijas deputāts ir arī viņas vīrs.

Vienlaikus viņa negrasās likt punktu žurnālistes karjerai un pēc kārtīgas atelpas būs gatava jauniem izaicinājumiem. "Šobrīd tik tiešām par to vēl nedomāju, jo gribu izbaudīt brīdi, kad varu vienu reizi savā dzīvē nedomāt par darbu. Taču noteikti būšu atvērta interesantiem piedāvājumiem un dažādiem projektiem. Darbs mani atradīs, un es atradīšu darbu. Tā vienmēr ir bijis," izdevumam "Kas Jauns" saka viņa.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc deviņiem gadiem ēterā Linda Abu Meri atvadījusies no LTV komandas kā ziņu moderatore. LTV paziņojumā medijiem norādīja, ka pateicas Lindai par sadarbību, augsto profesionalitāti un kopābūšanu ar televīzijas skatītājiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!