Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Amerikāņu dziedātāja Billija Eiliša sniegusi interviju izdevumam "Variety", kurā apstiprinājusi savu piederību kvīru kopienai. "Es esmu par meitenēm," pavēstījusi 21 gadu vecā māksliniece, kura karjeras laikā saņēmusi jau septiņas "Grammy" balvas.

Dziedātāja atklāj, ka viņu izbrīnījis fakts, ka nesenā intervija novembra "Variety" tikusi uztverta kā "iznākšana no skapja", jo, viņasprāt, "visiem jau sen tas bija acīmredzams". Viņa pauž pārsteigumu, ka cilvēki par viņas piederību kvīriem nemaz nav zinājuši.

"Variety" sociālajiem profiliem Eiliša saka: "Mani fiziski piesaista sievietes. Bet mani arī ļoti biedē viņu skaistums un klātbūtne. Man joprojām ir bail no sievietēm, taču man viņas šķiet ļoti skaistas," vaļsirdīga ir dziedātāja.

Eiliša jau sen esot kvīrs, tomēr līdz šim par šo savas dzīves aspektu nav runājusi. Kvīrs (genderqueer – no angļu val.) nozīmē bezdzimti jeb jēdzienu, kas attiecināms uz tiem, kuri neidentificē sevi nedz ar striktu vīrišķību, nedz sievišķību un atrodas kaut kur pa vidu.

Eiliša gadu laikā romantiski tikusies ar dažādiem cilvēkiem, visbiežāk vīriešiem. Pērnā gada rudenī viņa sāka attiecības ar mūziķi Džesiju Ruterfordu, kurš par mākslinieci ir 11 gadus vecāks, taču šī savienība nebija ilga. Iepriekš viņa tikās ar mūziķi Metjū Vorsu, bet arī šīs attiecības neilga pat gadu.

Eilišas ilgākās attiecības bijušas ar reperi Brendonu Adamsu – abi draudzējās vienu gadu laikā, kad mūziķe tikko bija sasniegusi pilngadību.

Māksliniece pazīstama ar to, ka par savu privāto dzīvi nevēlas izteikties. Pirms dažiem gadiem viņa kādā intervijā teica, ka nožēlo pat to niecīgo daļu savas mīlas dzīves, kas tomēr nonākušas publiskajā vidē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!