Foto: AP/Scanpix/LETA
Nonākot slavas Olimpā, ne viena vien zvaigzne saskārusies ar mentālās veselības problēmām vai kritusi par upuri atkarību raisošām vielām. Depresija un trauksme nepamet slavas gaiteņus, taču ne visi ir gatavi par to runāt. Par dažu slavenību mentālās veselības problēmām mēs uzzinām vien pēc viņu nāves, savukārt citi uzskata par vajadzīgu ne tikai runāt par savām nedienām, bet arī palīdzēt citiem.

Nemitīgas zibspuldzes un fanu uzmanība ir spiediens, ko ne jebkurš var izturēt, kaut arī par to sapņo daudzi. Mentālajai veselībai par labu nenāk arī sociālie mediji, kur absolūti ikviens var nosūtīt pazemojuma un naida pilnu ziņu sabiedrībā zināmam cilvēkam. Komentāru problemātiku sociālajos medijos ir aktualizējušas daudzas slavenības un influenceri, taču situācija nav uzlabojusies Joprojām daudziem šķiet normāli atstāt komentāru pie kādas dziedātājas fotogrāfiju, sakot – rau, tu esi resna un neglīta!

Lady Gaga

Ne tikai jaunākās paaudzes zvaigznes cieš no psihoemocionālām problēmām. Iespējams, šobrīd par to runā vairāk un atklātāk, taču problēmas bija klātesošas vienmēr. Par to vēlreiz atgādināja Lady Gaga, kura popularitāti guva pirms laba laika un jau paguvusi saskarties gan ar slavas tumšajām pusēm, gan sociālo tīklu skarbo realitāti.

Lady Gaga neskaitāmās intervijās atzinusi, ka teju visu laiku ir cīnījusies ar depresiju un trauksmi. Turklāt zvaigzne bija tiktāl atklāta, ka pastāstīja arī par regulāru medikamentu lietošanu cīņā ar
depresiju un fibromialģiju (difūzas vai lokalizētas sāpes un stīvums muskuļos un locītavās). Par nepanesamām muskuļu sāpēm Lady Gaga runā ne tikai intervijās, bet arī savā "Instagram" kontā, kur ir pat publicējusi fotogrāfijas ar ledus vannas procedūrām, kas viņai nepieciešamas, lai uzlabotu fizisko stāvokli.

Savukārt Oprai Vinfrijai Lady Gaga atklāja, ka cieš no pēctraumatiskā stresa traucējumiem, kas radās pēc izvarošanas 19 gadu vecumā. Tad viņa nesaņēma profesionālu atbalstu, kas tik ļoti bija
nepieciešams. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!