Leonardo di Kaprio ir iejuties jaunā lomā, atbalstot "zaļo" grupējuma "EarthAction" kampaņu, kuras mērķis ir pārliecināt tautu un politiķus atteikties no fosiliju degvielas un pievērsties videi draudzīgiem enerģijas avotiem.
Ironiskā kārtā aktiera jaunākā filma "The Beach" ("Pludmale") tika asi kritizēta par kādas Taizemes salas dabas izpostīšanu filmēšanas laikā. Tomēr "EarthAction" dalībnieki apgalvo, ka Leonardo ir tikpat "zaļš" kā viņi.

"Ja ir bijusi problēma, tad tā attiecas uz filmas režisoriem, nevis aktieriem," uzskata "EarthAction" izpilddirektors ASV Loiss Bārbers. Di Kaprio paziņojumā atzīts, ka planētai draud globālā sasilšana fosiliju degvielas pārliecīgas izmantošanas dēļ. "Zeme sakarst un ir apdraudēta visu nākotne. Lūdzu, pievienojieties mums, nosūtot stingru vēsti savām valdībām, ka ir laiks rīcībai, lai novērstu vardarbīgas izmaiņas mūsu klimatā," aicina di Kaprio.

"EarthAction" kampaņas mērķis ir izveidot starptautisku trauksmes tīklu Internetā, kur pilsoņi aicinātu valdības pāriet uz tīriem enerģijas veidiem, piemēram, Saules enerģiju. 22.aprīlī Zemes dienā ir paredzēta miljoniem cilvēku sapulcēšanās Vašingtonā šī mērķa sasniegšanas veicināšanai, un pasākumu vadīs pats di Kaprio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!