Kā stāsta, šis kaķis tā nosaukts tādēļ ("Ragdoll" angļu valodā nozīmē "lupatu lelle"), ka, pacelts no zemes un palaists vaļā, viņš nokrīt kā lupatu lelle. Tiek arī apgalvots, ka šīs šķirnes kaķi bīstamās situācijās nevis pretojas, bet samierinās ar visu, lai kas arī notiktu.

Un beidzot tiek pieņemts, ka regdoliem ir ļoti zems sāpju slieksnis. Tas šiem kaķiem dažreiz izraisa liktenīgas sekas.

Diemžēl vēl joprojām daudzi cilvēki tic šiem muļķīgajiem nostāstiem. Regdoli jūt sāpes tāpat kā jebkurš cits kaķis. Vienkārši šie kaķi ir mierīgi un pakļāvīgi, kā arī noturīgi stresa situācijās. Viņi ir ļoti mīlīgi dzīvnieki. Nevis ģenētiskais faktors, bet gan uzticēšanās cilvēkiem, iespējams, ir iemesls tam, kāpēc regdoli samierinās ar visu un kāpēc pilnīgi relaksējas, kad viņus paņem klēpī.

Mīts stāsta, ka grūsnu kaķeni, kuru uzskata par regdolu līnijas pamatlicēju, notrieca automašīna. Tā bija balta Persijas kaķene. Pēc avārijas viņa izdzīvoja, bet ievērojami mainījās tās raksturs. Kaķene kļuva ļoti mīlīga, bet viņas ķermenis, kad kaķi pacēla rokās, bija ļengans kā lupatu lellei. Piedzimušie kaķēni mantoja savas mātes pakļāvīgo raksturu. Katrs, kuram ir kaut nelielas zināšanas par ģenētiku, sapratīs, ka nekas tāds nav iespējams. Taču viena no regdolu priekštecēm tiešām bija balta Persijas garspalvainā kaķene, kura nebija tīrasiņu dzīvnieks. Regdoliem ir arī Birmas un Persijas kaķu, kā arī burmu un bezšķirnes kaķu asinis.

Vispārsteidzošākā regdolu īpašība ir viņu maigais, mierīgais un pakļāvīgais raksturs, kā arī milzīgā uzticēšanās cilvēkiem un citiem dzīvniekiem.

Nav ieteicams ļaut regdoliem brīvi klaiņot ārā, jo viņš var doties līdzi jebkuram cilvēkam, kurš pret to labi izturēsies. Tā kā regdols ļoti labi jūtas telpās, šī jautājuma risināšana grūtības nesagādā.

Regdoli ir ļoti draudzīgi un nosvērti dzīvnieki. Viņus ir grūti sakaitināt. Šie kaķi ļoti labi jūtas aktīvā ģimenē, kurā ir mazi bērni. Viņi labi satiek ar citiem kaķiem un arī ar suņiem. Ja regdols jūtas apdraudēts, viņš mēģina aizbēgt un savus nagus izmanto tikai kā pēdējo glābiņu. Šie ļoti mierīgie dzīvnieki ņaud reti un klusi.

Šiem maigajiem, graciozajiem un inteliģentajiem dzīvniekiem patīk sabiedrība un tas, ka viņus apmīļo un kopj. Regdoli nav uzmācīgi. Viņi ir ļoti ziņkārīgi dzīvnieki, kurus interesē viss, kas notiek apkārt.

Citu šķirņu kaķiem dažreiz ir slikts garastāvoklis, bet šķiet, ka vairums regdolu tas vienmēr ir labs.

Raksta tapšanā izmantota Esteres Verhofas-Verhallenas enciklopēdija "Kaķi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!