Foto: Vida Press
Aizvadītajās brīvdienās zem ūdens pie Kalifornijas krastiem nofilmēti visai neparasti kadri – patiešām episka cīņa starp divkājainu cilvēku un astoņkājainu astoņkāji.

Neraugoties uz astoņkāja kāju pārsvaru, bezbailīgajam ūdenslīdējam tomēr izdevās uzveikt ziņkārīgo jūras iemītnieku, kurš centās atņemt videokameru, tāpēc šo cīņu tagad var skatīties arī citi cilvēki.

Kā vēsta ASV mediji, ar milzīgo radību aci pret aci stājās ūdenslīdējs Deivids La Hoija un viņa pārinieks Vorens Marejs, kurš ir arī profesionāls zemūdens fotogrāfs un operators.

Nirēji bija ļoti pārsteigti, tik seklā ūdenī ieraugot astoņkāji, bet vēl lielāks bija viņu pārsteigums, kad tas izstiepa savus taustekļus, lai sagrābtu La Hoijas video kameru.

"Pirms es sapratu, kas notiek, astoņkājis jau bija sagrābis Deivida roku, bet pēc tam ar visu ķermeni metās pēc kameras. Lai nešķistu, ka es sapņoju, visu notiekošo sāku filmēt.

Pa īstam tam visam noticēju tikai tad, kad vēlāk apskatīju ierakstu. Bez šīs video liecības cilvēki krastā mums nekad mūžā neticētu, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams," vēlāk stāstīja Marejs.

Viņš precizē, ka no uzmācīgā astoņkāja atbrīvoties izdevies tikai ar viltību - kamerā iebūvēto zibspuldzi. Spožā gaisam jūras iemītniekam nepatika, un viņš nolēma atlaist taustekļus.

"Mēs astoņkāji netraucējām un nekādā veidā viņu neapdraudējām. Šķiet, ka interesi par mums viņš izrādīja tikai un vienīgi aiz ziņkārības," teica Marejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!