Sākot no septembra vidus, Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklētājiem beidzot ir cerība ieraudzīt darbībā piecus pirms diviem mēnešiem dzimušos degunlāču mazuļus. Iepriekš lielāko daļu laika vadījuši guļot un ēdot koka dobumā, nu mazuļi sākuši rāpties ārā, lai priecētu zoodārza apmeklētājus ar savām rotaļām.

"Šobrīd degunlācēni to vien dara kā guļ, ēd un drasē. Viņi paēd, tad kādas divas līdz trīs stundas ir miers, un tad atkal sākas rosīšanās. Tā kā simtprocentīgi garantēt to, ka mazuļi negulēs un viņus varēs apskatīt, nevaram," sarunā ar DELFI Izklaide skaidro zoologs Ingmārs Līdaka.

Tiem, kurus īpaši interesē mazie degunlācēni, viņš ļekaino zvēriņu apskati iesaka ieplānot ap četriem pēcpusdienā - tad mazie parasti esot īpaši aktīvi.

Pieci jautrīši ir pirmie bērni savai mammai, tāpēc, kā atklāj Līdaka, zoodārza personāls bijis nedaudz nobažījies par to, kā viņai veiksies ar audzināšanu. Nu degunlācēniem tuvojas arī pirmā vakcinācija, kas būs arī iespēja noskaidrot, pie kāda dzimuma viņi pieder.

"Neviens līdz šim vēl nav turējis viņus rokās, tāpēc es neapskaužu dzīvnieku kopēju, kad notiks vakcinācija," smej Līdaka.

Viņš īpaši lūdz zoodārza viesiem nenest degunlāču bērniem nekādus cienastus un priecēt tos vien ar savu apciemojumu. "Degunlācēni vēl pārtiek lielākoties no piena, tāpēc citi gardumi viņiem var būt ļoti kaitīgi," brīdina Līdaka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!