Foto: DELFI
Pēdējos gados Rīgas Zooloģiskais dārzs, ikreiz tuvojoties jubilejai, ir centies sarūpēt prieku apmeklētājiem un arī dārza iemītniekiem, atklājot jaunas vai atjaunotas dzīvnieku mītnes, un arī šis gads nav izņēmums - atjaunošanu piedzīvojusi Kamieļu māja.

Visu vasaru ritēja intensīvi atjaunošanas darbi, un nu sešu kamieļu saime ir atgriezusies savās mājās un var novērtēt celtnieku paveikto, bet piektdien, 3. oktobrī, zooloģiskajā dārzā norisinājās Kamieļu mājas atklāšanas pasākums

"Kad kāds dārza dzīvnieks pārceļas uz labiekārtotu un labturības prasībām atbilstošu mītni, tie vienmēr ir svētki visam zoodārzam. 

Esam priecīgi, ka šogad šis gods ticis kamieļiem, jo šie majestātiskie dzīvnieki Rīgas zoodārzā mituši jau kopš pašiem tā pirmsākumiem. Nu tie atkal priecēs apmeklētājus pašā dārza viducī," prieku neslēpj Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

Kā vēsta Rīgas Zoo pārstāvji, kamieļi tur bijuši apskatāmi visos laikos. Tie tika apmācīti gan kravu pārvadāšanai, gan sniega tīrīšanai, gan apmeklētāju vizināšanai. Reizēm kamieļi spītējušies un neklausījuši komandām, savukārt bērniem bijis bail no dzīvnieku lielā auguma, tādēļ ar laiku zoodārzs atteicās no vizināšanas ar kamieļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!