Foto: Vida Press
15 gadus vecā itāļu kurtu kucīte Zapa ar savu aizkustinošu izskatu un lielo, izkārto mēli ir likusi "kust" daudzām sirdīm, vēsta "Vida Press". Daudzi smej, ka Zapa mazliet atgādina komisko Sidu no multiplikācijas filmas "Ledus laikmets".

Zapas saimnieces ir Seidija (23 gadi) un Rozālija (28 gadi) Millēnas no Pivoki pilsētas Amerikas Savienoto Valstu Viskonsīnas štatā. Viņas regulāri saģērbj Zapu jokainos tērpos un publicē sociālajos tīklos amizantus fotoattēlus. 

Seidija stāsta: "Mūsu vecāki dabūja Zapu Milvoki, kad viņa vēl bija kucēns. Viņas vecāki, brāļi un māsas bija izstāžu suņi, bet viņa neatbilda izstāžu standartiem. Zapas īpatnības un neparastais izskats gan padara mums viņu vēl īpašāku.

Zapas mēle sāka karāties ārā no mutes pirms dažiem gadiem. Tas ir saistīts ar zobu problēmām, kas šai šķirnei ir tipiskas. Lai gan Zapai ir palikuši vairs tikai divi zobi, viņa joprojām normāli ēd un dzīvo pilnvērtīgu, laimīgu dzīvi.

Zapa ir atklājusi, kā nenosalt aukstajās Viskonsīnas ziemās. Viņa guļ zem jakas, segas un pat iekš cilvēkiem paredzēta krekla. Viņai ir iespaidīga garderobe, kas viņai palīdz justies silti un būt stilīgai visa gada garumā."

Zapa dzīvo kopā ar diviem citiem suņiem – standarta pūdeli vārdā Bazinga un šicū vārdā Dilans. Mājas mīluļu saimi papildina četras bezspalvas jūrascūciņas.

"Mēs ceram parādīt, cik jauki var būt rūpēties par suni senioru. Zapa ienes tik daudz prieka mūsu dzīvēs. Apbrīnojami, bet Zapas profili sociālajos tīklos mūs ir saveduši kopā ar suņu mīļiem no visas pasaules. Nekas neliek mums justies labāk, kā tas, ja kāds mums pasaka, ka Zapas bilde viņam uzlabojusi omu uz visu dienu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!