Foto: Ingvilda Aumeistere
Jau ziņots, ka Šariks, kas 16. jūnija vakarā smagi sakoda savu saimnieci, pašlaik atrodas patversmē "Ulubele". Eksperti tuvākajā laikā vērtēs, cik nopietnas traumas dzīvnieka psihei radījusi nepienācīgā aprūpe un vai suns ir socializējams.

"Šariks ir tāds ļoti piesardzīgs. Agresiju viņš nav izrādījis, taču teikt, ka suns ir īpaši draudzīgs un viņam droši var kasīt vēderu, arī nevar. Kopēji viņu ved ārā. Nevienu citu pie viņa nelaižam, lai Šariks mierīgi aprastu ar jaunajiem apstākļiem. Gandrīz visi suņi, nonākot patversmē, pirmo nedēļu ir sabijušies. Tāds joprojām ir arī Šariks," informēja patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

Šajā nedēļas nogalē Šariku pirmo reizi apciemos kinoloģe. "Tomēr izvērtēšana, vai dzīvnieks ir vai nav bīstams, nav vienas dienas un arī nedēļas jautājums. Būs vajadzīgs ilgāks laiks."

Jau ziņots, ka patversmes "Ulubele" darbinieki rosinājuši lietu pret saimnieci par nepienācīgu aprūpi, iespējams, cietsirdīgu attieksmi pret dzīvnieku, kas ir visticamākais suņa uzbrukuma iemesls.

Patversmes darbinieki lūguši Valsts Policiju noformēt aktu par dzīvnieka izņemšanu, kas nozīmē, ka Šariks lietas izskatīšanas laikā uzturēsies patversmē, nevis tiks atdots saimniecei.

Kad pret saimnieci ierosinātā lieta būs izskatīta, taps skaidrs, vai dzīvnieks tomēr tiks atdots saimniecei vai pavisam atsavināts un nodots patversmei. Ja pēdējais variants – patversme, konsultējoties ar ekspertiem, varēs lemt dzīvnieka tālāko likteni, proti, turēt suni patversmē, atdot adopcijai vai tomēr iemidzināt.

"Piecu gadu laikā, kamēr strādāju Līču patversmē, ir bijuši desmit suņi, kurus nācās iemidzināt, jo tie tika atzīti par bīstamiem sabiedrībai. Daudz vairāk ir bijis agresīvu suņu, kuru socializēšana, vienkārši izsakoties – pāraudzināšana, ir bijusi iespējama. Bija pat gadījums, taču ne mūsu patversmē, kad ļoti sarežģītu suni, kurš bija sakodis cilvēkus, beigās pie sevis paņēma pats kinologs. Protams, mēs nevaram katru agresīvu suni uzgrūst kādam kinologam."

Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvis Normunds Beļskis informēja, ka suņa saimniece joprojām atrodas Intensīvās terapijas klīnikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!