Foto: Shutterstock

No čūskām vairums cilvēku izvēlas turēties pa gabalu (Ir gan, protams, izņēmumi, kuri garastes sauc par saviem labākajiem draugiem!), taču, ko tur liegties, vienlaikus šie rāpuļi šķiet valdzinoši un interesanti. Portāls "Kickassfacts.com" apkopojis daudz neparastu un nedzirdētu faktu par kobrām, klaburčūskām, pitoniem un citām čūskām. Lūk, desmit aizraujošākie!

1. Vjetnamā daudzu restorānu ēdienkartēs ir atrodams kobras asiņu vīns. Ja to pasūta, viesmīlis atnes dzīvu kobru, nogalina turpat, uz vietas, notecina nedaudz rāpuļa asiņu glāzē ar rīsu vīnu un pasniedz, lai vari izdzert, kamēr asinis vēl nes čūskas dzīvību.

2. 2012. gadā Nepālā fermerim Muhamedam Salmodinam (Mohammed Salmodin) iekoda kobra, un viņš no dusmām iekoda tai pretī. Kobra nomira, bet vīrietis mierīgi turpināja savas ikdienas gaitas, nesūdzēdamies ne par kādiem veselības traucējumiem, it kā nekas nebūtu noticis. Pēc laika ģimenes, kaimiņu un policijas spiediena ietekmē vīrietis tomēr devās uz slimnīcu.

3. Kobras indes zobu iekšienē ir gandrīz tāda pati vītne (spirāliskas rievas) kā ieroča stobrā. Pateicoties tam, kobra var aizspļaut indi tik tālu, trāpot acīs pat no trīs metru attāluma.

4. Pirms tika izgudrota pretinde, no melnās mambas kodiena mira 100% cilvēku, turklāt dzīvība izdzisa jau aptuveni 20 minūšu laikā.

5. Anakondas pārojas, savijoties milzīgā murskulī, kurā ir viena mātīte un līdz pat 12 tēviņu, un šādā stāvoklī paliek ilgāk nekā mēnesi.

6. Ja klaburčūskas cīnās savā starpā, tās neizmanto indes zobus, lai viena otru nesaindētu.

7. Klaburčūskas kodiena gadījumā pretindes ampula maksā aptuveni 20 tūkstošus ASV dolāru (17 340 eiro). Kādam zēnam Floridas štatā bija nepieciešamas gandrīz 80 ampulas, kas izmaksāja ap 1,6 miljoniem dolāru (gandrīz 1,4 miljoni eiro).

8. Klaburčūskas astes galiņš – klabeklis – spēj kustēties 50 reižu sekundē, radot mums labi pazīstamo brīdinošu žvadzēšanu. Čūskas klabeklis bez apstājas spēj vibrēt aptuveni trīs stundas, astes galiņam kopumā veicot 540 tūkstošus kustību.

9. 2007. gada 1. aprīlī "Google" nosūtīja saviem darbiniekiem e-vēstuli, kurā brīdināja, ka pa Ņujorkas biroju klaiņo pitons. Tas nebija joks.

10. 19. gadsimta sākumā Bronksā ASV bija ārkārtīgi savairojušās klaburčūskas. Tās no šī Ņujorkas rajona tika izsvēpētas, kad fermeri sāka laist cūkas to medībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!