Mūziķis Jānis Auzāns savas karjeras laikā ir iejuties vairāku pasaulē pazīstamu mūziķu tēlos, izpildot viņu kompozīcijas. Ārpus skatuves ir liels dzīvnieku draugs. Kādreiz arī pašam bija suns Reida un kaķēns, bet tagad gan labprāt palīdz mājas atrast dzīvniekiem, kuri tās ir pazaudējuši.

Šobrīd mājdzīvnieku Auzānam vairs nav, bet viņš labprāt uzņemas rūpēs par kādu patversmes minci, tāpēc raidījumā "Ķepa uz sirds" devās uz patversmi "Dzīvnieku draugs", kurā atrada mājas skaistam runcim vārdā Derro. Mūziķis ir īsts kaķu mīļotājs, viņš atzīst, ka, ja uz skatuves būtu jāiejūtas kāda dzīvnieka tēlā, tas noteikti būtu pašpārliecināts runcis.

Dzīvniekam ir tāda pati dvēsele kā cilvēkam. Viņš jūt, viņam ir sāpīgi, līdz ar to, kad dzīvnieku ņem pie sevis mājās, ir jābūt lielai atbildībai un izpratnei par mīluļa vajadzībām. Dzīvniekam jāsajūt, ka par viņu rūpējas.
mūziķis Jānis Auzāns

"Es būtu neatkarīgs kaķis, es būtu tāds, kurš dzīvo savu dzīvi. Noteikti gribētu lai uz mani kā kaķi paskatoties arī būtu tā sajūta, ka zinu vairāk, nekā cilvēks," raidījumā "Ķepa uz sirds" skaidro mūziķis.

Kā kaķis suni Reidu par mammu pieņēma

Par to, ka kaķi ir īpaši dzīvnieki, Jānis pārliecinājies arī tad, kad pirms pāris gadiem vecāki mājās pārveduši kaķēnu, kuru atraduši uz ielas. Lai gan sabiedrībā pastāv zināmi stereotipi par suņu un kaķu attiecībām, toreizējā Jāņa mīlule Reida kļuva par mazā kaķēna audžu mammu.

Foto: Kadrs no video

"Runcis pats stingri nolēma, ka suns ir viņa mamma, tāpēc ķepainei nekas cits neatlika, kā pieņemt, ka tas ir viņas bērns. Suns kaķi arī zīdīja, lai gan mazulis jau bija pietiekami pieaudzis, tāpēc mēs Reidai kreklus vilkām un visādi centāmies pieradināt dzīvniekus, ka zīdīšanas laiks ir pagājis, " smejas mūziķis.

Lai gan Jānim kaķi un suņi ļoti patīk, šobrīd viņš tos nevar atļauties turēt sava saspringtā darba grafika dēļ.

Ja suņa raksturīgā iezīme ir būt draudzīgam, tad kaķis īpaši nedomā par to, kā būtu pareizi, viņš visu parāda tā, kā tas ir.
mūziķis Jānis Auzāns

"Dzīvniekam ir tāda pati dvēsele kā cilvēkam. Viņš jūt, viņam ir sāpīgi, līdz ar to, kad dzīvnieku ņem pie sevis mājās, ir jābūt lielai atbildībai un izpratnei par mīluļa vajadzībām. Dzīvniekam jāsajūt, ka par viņu rūpējas, " saka Auzāns.

Foto: Kadrs no video

Mūziķis uzskata, ka tāpat kā ar cilvēkiem, arī ar dzīvniekiem pirmajā tikšanās reizē jābūt klikšķim.

Auzāns palīdzēja atrast mājas runcim Derro

Patversmē "Dzīvnieku draugs" Auzāns sadraudzējas ar minkām, bet viens, kurš vīrietim visu laiku esot vēries tieši acīs, pievērsis vislielāko uzmanību.

Foto: Kadrs no video

"Ja suņa raksturīgā iezīme ir būt draudzīgam, tad kaķis īpaši nedomā par to, kā būtu pareizi, viņš visu parāda tā, kā tas ir," saka mūziķis.

Par savu krustbērnu Jānis izvēlējās runci Derro. Vīrietim gan šķiet, ka kaķis izvēlējies viņu, nevis otrādi. Divus gadus vecais Derro patversmē nonāca pēc tam, kad aizsaulē aizgāja viņa saimniece. Bez Derro arī citi skaisti runči vēl joprojām meklē jaunas mājas un iespēju sākt jaunu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!