Cigun skolotājs, miera ārsts un vairāku grāmatu autors Igors Kudrjavcevs ir pārliecināts, ka ticība un veselība ir cieši saistītas un dzīvnieki nepieciešami ikvienam cilvēkam, lai viņš nebūtu viens. Bet tiem, kuri spēj atstāt novārtā četrkājaino draugu, sirds vietā krūtīs ir akmens, uzsver ārsts.

Dažkārt cilvēki domā, ka atliek vien uzzināt kādu slepenu paņēmienu un nevienam nezināmus burvju vārdus un izdosies iegūt mieru, prieku un veselību, taču tādas burvju veselības nav, lai kā arī mums to gribētos, atgādina Kudrjavcevs.

Cilvēkam, kurš var pamest dzīvnieku nolemtībā, nav sirds, viņa dzīve ir ļoti grūta, tādam cilvēkam ir sajūta, ka šajā pasaulē ir tikai ienaidnieki. Šāds cilvēks uzskata, ka tie, kas ir vājāki, ir viņa vergi, bet tie, kas stiprāki - kungi. Savukārt draugu un vienlīdzīgo nav.
cigun skolotājs, miera ārsts un vairāku grāmatu autors Igors Kudrjavcevs

Vispirms jāattīra dvēsele, jo tieši ar dvēseles slimībām sākas daudzas citas nelaimes. Par labiem palīgiem sevis sakārtošanā Kudrjavcevs uzskata mūsu četrkājainos draugus.

Tulkojumā no ķīniešu valodas Džun Juaņ cigun ir mācība, kā uzlabot dzīves kvalitāti, vienlaicīgu labsajūtas, svētlaimes un laimes sasniegšanu. Laimes un labsajūtas pasaule atrodas katrā cilvēkā, viņa sirdī. Laimes sajūta jāattīsta sevī arvien spēcīgāka un spēcīgāka neatkarīgi no ārējiem apstākļiem, un ir jāprot noturēt sevī. Cigun ir pašregulācijas un atveseļošanās metode, māksla dzīvot harmonijā ar dabu. Tāpat tā ir sevis attīstīšanas tehnoloģija, skaidrots portālā Kaducejs.lv.

"Dzīvnieks izstaro beznosacījuma mīlestību," raidījumā "Ķepa uz sirds" stāsta miera ārsts.

Pēc viņa domām viena no lielākajām šī brīža problēmām ir tā, ka cilvēki nespēj paši priekš sevis nodefinēt, kas ir svarīgi un kas - ne. Ļaudis, cenšoties būt labi pret visiem, pazaudē paši sevi.

Foto: Kadrs no video

"Katram jāsāk personīgi pašam ar sevi, savu māju un savu zemi. Kad tur viss ir kārtībā, tikai tad skatāmies, vai mēs varam vēl kādam kādā jomā palīdzēt, vai mums tam ir līdzekļi, laiks un vieta sirdī. Ja nekā nav pašam, ko var dot citam?" jautā Kudrjavcevs.

Ar prieku un pacilātības sajūtu Kudrjavcevs devies arī pie patversmes "Labās mājas" dzīvniekiem, kuriem sagādājis dāvanas. Igors labprāt gribētu gan suni, gan kaķi, taču šobrīd mājās viņš esot pārāk maz, tāpēc nespētu būt labs un gādīgs saimnieks. Cigun skolotājs uzskata, ka cilvēki, kuri spēj pamest nelaimē savu mīluli, sirds vietā esot akmens.

"Šāds cilvēks jau ir sodīts ar to, ka viņam nav sirds, līdz ar to viņa dzīve ir ļoti grūta, tāpēc tādam cilvēkam ir sajūta, ka šajā pasaulē ir tikai ienaidnieki. Viņam ir smaga dzīve, draugu nav, un, kā es saku, vārdu mīlestību ir izgudrojuši vīrieši, lai nemaksātu par īstu mīlestību. Šāds cilvēks uzskata, ka tie, kas ir vājāki, ir viņa vergi, bet tie, kas stiprāki - kungi. Savukārt draugu un vienlīdzīgo nav," skaidro Kudrjavcevs.

Hierarhija - Dievs, cilvēku valstība, dzīvnieku valstība, augu valstība, kad visa ir savienota, saņem Dieva enerģiju. Mēs esam radīti nebūt vieni.
cigun skolotājs, miera ārsts un vairāku grāmatu autors Igors Kudrjavcevs

Jau no pirmā ierašanās mirkļa patversmē ārstam īpašas attiecības izveidojās ar trīskrāsaino kaķenīti Trīni, tieši viņu Igors izvēlējās par savu krustbērnu.

"Trīnīti izglāba no dzīvokļa, kur viņa dzīvoja šausmīgos apstākļos ar citiem kaķiem. Viņa bija slima, bet tagad ir kļuvusi vesela. Kaķene ir brīnišķīga," par savu jauno četrkājaino draudzeni stāsta vīrietis.

Foto: Kadrs no video

Lai gan dzīvē Trīnei nācies piedzīvot grūtus brīžus, kaķenīte nav zaudējusi uzticību cilvēkiem. Viņa ir mīlīga, rotaļīga un omulīga.

Kudrjavcevs cer, ka Trīne drīz atradīs jaunas mājas, jo mēs esam radīti, lai nebūtu vieni. "Lai ir tas līdzsvars pasaulē, jo hierarhija - Dievs, cilvēku valstība, dzīvnieku valstība, augu valstība, kad visa ir savienota, saņem Dieva enerģiju," skaidro miera ārsts.

Tuvāk ar Trīni un citiem patversmes kaķiem un suņiem iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!