Kaķenīte Beigela apkārtējiem cilvēkiem šķiet ļoti modīga, jo nēsā saulesbrilles, taču patiesībā tas jādara veselības stāvokļa dēļ, ziņo Daily Mail. Viņas saimniece gan par uzmanību nesūdzas, jo tā ir lieliska iespēja interesentiem pastāstīt par kaķīti un iedrošināt viņus adoptēt dzīvnieciņu, pat ja mīlulim nepieciešamas papildu rūpes.

Kaķenīte Beigela piedzima bez acu plakstiņiem, turklāt viņai nerodas asaras. Beigelai jau veiktas trīs operācijas, taču viņas saimniecei Kārenai Makgilai ik dienu kaķenītes acīs jāpilina īpaši pilieni.

Kopā ar viņas saimnieci kaķenīte dzīvo ASV pilsētā Losandželosā, kur iemantojusi apkārtējo cilvēku interesi un apbrīnu. Tiesa, vairākums interesentu joko, kāpēc kaķim ir vajadzīgas saulesbrilles, un izsaka pieņēmumus, ka paši arī gribētu tik stilīgu kaķi, taču patiesībā saulesbrilles īpaši pasargā viņas actiņas.

Kaķenītes saimniece nolēma, ka kaķim varētu uztaisīt īpašas saulesbrilles, kas pasargātu mīlules jutīgās actiņas. Viņa stāsta, ka Beigela pie saulesbrillēm jau ir pieradusi un zina, ka to nēsāšana pasargā viņu.

Beigelas acu aizsardzībai pie saulesbrillēm pielīmēta pērļu virtenīte, kas pasargā lielākus un mazākus putekļus un citas skaidiņas no iekļūšanas dzīvnieciņa acīs.

Protams, kaķim vienmēr aktuāls ir mazgāšanās jautājums, tāpēc saimniece viņas acu aizsargus noņem, lai Beigela varētu nomazgāties. Taču ikreiz, kad abas iziet ielās un satiekas ar cilvēkiem, saulesbrilles tiek nēsātas.

"Beigela ir vismīļākā, jaukākā un mierīgākā kaķenīte, kādu jebkad satiksiet. Visi grib viņu paglaudīt un paturēt rokās," raksturo Makgila. Tāpat viņa stāsta par apkārtējo cilvēku uzmanību: "Viņi grib apstāties un parunāt ar mani par kaķa saulesbrillēm, un es to daru. Redzēt kaķi saulesbrillēs ir retums, un tad es cilvēkiem paskaidroju, ka kaķim tās nepieciešamas veselības stāvokļa dēļ."

Kopā ar saimnieci Beigela ir jau teju divus gadus. Beigelu Makgila adoptēja, kad kaķenīte bija tikai divus mēnešus veca. Saimniece cer, ka viņas stāsts iedrošinās citus cilvēkus adoptēt mazos mīluļus un rūpēties par tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.

Stāstot par viņas kaķa īpašajām vajadzībām, Makgila min - actiņas nav vienīgā Beigelas problēma. Viņai ir arī alerģijas, turklāt mīlule pati nespēj saglabāt savu ķermeņa temperatūru, tāpēc viņa regulāri tiek apsegta.

"Ja es nebūtu viņu adoptējusi, Beigela, iespējams, tiktu iemidzināta," pieļauj Makgila. Taču tagad viņa zina un redz - ja spēj likt kaut vienam cilvēkam pasmaidīt un uzlabot dienu, ieliekot kādu jauku bildi, tad viss notiek uz labu.

Beigela interneta vidē ir zināma ar iesauku "Sunglass Cat" jeb "Kaķis saulesbrillēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!