Interesanta kafejnīca nesen atvērta Japānas pilsētā Tokijā, vēsta Reuters. Tās galvenie iemītnieki ir mazie dzīvnieciņi – ezīši. Kafejnīcā mīt pāris desmiti dažādu šķirņu ezīšu.

Tiesa, lai adatu kamoliņus apskatītu, interesentiem par kafejnīcas apmeklējumu jāmaksā. Darba dienās tās ir tūkstoš jēnas (astoņi eiro), bet brīvdienās – 1300 jēnas (10 eiro). Ar to tiek nodrošināta stunda, kuru var pavadīt mazo dzīvnieku kompānijā, samīļojot un pabarojot ezīšus.

Japānā gan eži neesot bieži sastopami, tāpēc īpašā kafejnīca ir retā vieta, kur šīs valsts iedzīvotāji var iepazīt mazos adataiņus.

"Mēs gribējām cilvēkiem parādīt jaukos ežus, ar kuriem nemaz nav tik grūti sadzīvot," stāsta viena no kafejnīcas darbiniecēm Mizuki Murata. Interesenti sākuši pulcēties pie kafejnīcas durvīm, vēl pirms tā bijusi atvērta, turklāt rinda pie tām ir teju visu laiku. "Mēs esam priecīgi par tik lielu interesi," tā darbiniece.

Kafejnīcas nosaukums ir "Harry", kas, savukārt, ir vārdu spēle ar japāņu valodas vārdu "hari" (tulkojumā – ezis).

Visi kafejnīcas eži gan izturas draudzīgi, ziņo Reuters. Kāda apmeklētāja stāstīja, ka viņai un daudziem citiem šī ir retā iespēja redzēt ezi. Tāpēc ģimenes ar bērniem var doties uz šo kafejnīcu, lai iepazītos ar mazajiem dzīvnieciņiem.

Japānā populāras ir arī citu dzīvnieku kafejnīcas, un ezīši nav pirmie, kurus cilvēki var samīļot, paši baudot kādu gardu dzērienu. Jau iepriekš Japānā izveidotas kaķu, trušu, pūču, ērgļu un pat čūsku kafejnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!