Rūķītis Kiki, rūķu krustmāmiņa un Taustiņš – šos televīzijas raidījuma "Čučumuiža" iemītniekus atceras daudzas paaudzes, kas kopā ar viņiem ir uzaugušas. Raidījums "Ķepa uz sirds" viesojas pie "Čučumuižas" aktieru pāra – Atvara Sirmā un Kristīnes Dinas Bitēnas, kā arī viņu 18 kaķiem.

Pavasaris Kristīnei un Atvaram iesācies darbīgi. Viņi aktīvi dodas viesizrādēs, turpinot iepazīstināt Latvijas mazos iedzīvotājus ar "Čučumuižas" iemītniekiem. Kaut arī raidījums jau gadiem ilgi nav skatāms televizora ekrānos, pāris atklāj, ka cilvēki to joprojām atceras.

Kaut arī pāris ir visai aizņemts savā ikdienas dzīvē, viņiem pietiek laiks, lai parūpētos arī par saviem 18 kaķiem un suni. Katram kaķim ir savs stāsts, kā tas pievienojies ģimenes saimei. Gandrīz visi kaķi ir izglābti no sūras dzīves un pat nāves. Tā notika arī ar pašu pirmo pāra kaķēnu.

"Braucām pavēlu naktī mājās, un pēkšņi ielas vidū – kaķis! Mēs, protams, piestājām. Es nevarēju atstāt viņu uz ielas," atceras Kristīne. Izglābtā kaķenīte, par kuru aktieri parūpējās un kurai sniedza savu mīlestību, nodzīvoja ilgu mūžu. Mīlule no dzīves aizgājusi, sasniedzot 22 gadu vecumu.

Atvars mani sauc par kaķu feju. Man arī liekas, ka es esmu kaķu feja, jo kaķi mani atrod vai arī es kaķus atrodu. Mūsu ceļi krustojas.
Kristīne Dina Bitēna, "Čučumuižas" aktrise
"Kad aiziet dzīvnieks, ar kuru tu esi nodzīvojis teju ceturtdaļgadsimtu, tad ļoti sāp sirds. Tas ir kā ģimenes loceklis," atceras Kristīne. Kad kaķenīte mirusi, aktrisei bija jādodas uz koncertu. Viņa piemin, ka uz to braukusi ar aizpampušām un sarkanām acīm, jo kaķenītes nāve viņu satriekusi.

Taču mīlestība pret kaķiem Kristīnei bijusi vienmēr. Tieši tāpēc Atvars savai sievai devis mīļu iesauku. "Atvars mani sauc par kaķu feju. Man arī liekas, ka es esmu kaķu feja, jo kaķi mani atrod vai arī es kaķus atrodu. Mūsu ceļi krustojas," pastāsta "Čučumuižas" aktrise.

Viņa arī atklāj, ka viņu ar kaķiem vieno īpaša saikne. Kādudien, apciemojot dzīvnieku patversmi, viņas uzmanību piesaistījušas kādas skumjas kaķenītes acis.

Kristīne stāsta, ka kaķenītes iepriekšējā saimniece bija mirusi un pats dzīvnieciņš bijis depresijā, nav ne kontaktējies ar cilvēkiem, ne ēdis, ne gulējis. Kontakts ar mīluli Kristīnei izveidojies ātri, tāpēc viņa nolēmusi kaķenīti vest uz mājām. "Čučumuižas" aktrise kaķenītei teikusi, ka viņa atbrauks mīlulei pakaļ. Vēlāk kopēja pastāstījusi – kopš brīža, kad kaķenītei teikts, ka Kristīne atbrauks viņai pakaļ, pūkainīte jauno saimnieci tik tiešām gaidījusi.

Kaķi ģimenei sniedz neatsveramu prieku, tāpēc saimnieki savus mīluļus ne pret ko nemainītu. Kristīne novēl: "Lai katrs ir kādam vajadzīgs. Lai katram ir, ko mīlēt, un lai katrs saņem mīlestību!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!