Nereti kaķa kažoka krāsojumam tiešām ir izšķiroša nozīme, un to apliecina arī kādas kaķenītes Zojas stāsts. Kā apliecina viņas saimniece, Zoju tik tiešām nolemts adoptēt, ieraugot mīlīgo sirsniņveida krāsojumu mīlules kažokā. Tieši tas ir iemesls, kāpēc Džoannei un viņas kaķenītēm pēdējo nedēļu laikā pievērsta pastiprināta uzmanība daudzviet pasaulē.

Abas skaistās māsiņas dzīvo Nīderlandē. Kā portālam "MansDraugs" atklāj kaķenīšu saimniece Džoanne Sminka, sākotnēji viņas iecere bija adoptēt vienu kaķenīti, un tā nepavisam nebija Zoja.

"Mēs izvēlējāmies Iziju, bet, kad gājām viņai pakaļ 2015. gada septembrī, mēs pamanījām viņas māsu, Zoju. Es ieraudzīju sirsniņu un uzreiz tajā iemīlējos," par Zojas īpašo kažoka krāsojumu stāsta Džoanne. Līdz tam neviens melno spalvu izveidoto formu neesot pamanījis.

Tāpat kaķenītes īpašā zīme esot krāsojums uz purniņa, precīzāk, zoda. Džoanne stāsta, ka tas veidojot tādu kā smaida formu, līdz ar to šķiet, ka Zoja visu laiku ir priecīga.

"Taču mūs visvairāk pārliecināja tas, cik jaukas viņas bija abas kopā. Viņas bija vienīgās melnbaltās kaķenītes metienā un abas bija sadraudzējušās. Mēs nespējām viņas izšķirt, un tas joprojām ir mūsu labākais spontānais lēmums," priecājas Izijas un Zojas saimniece.

"Viņas ir nešķiramas un visu dara kopā. Es nespēju iztēloties savu dzīvi bez viņām," sirsnīgi stāsta Džoanne.

Jautāta, kā viņai izdodas nofotografēt abas draiskules interesantās pozās, Džoanne atbild, ka viņai vienmēr rokas stiepiena attālumā ir foto kamera. Tiesa, ne vienmēr un ne uzreiz izdodas nofotografēt kaķenītes vajadzīgajās pozās, tāpēc Džoanne pastāsta, ka reizēm tiek publicētas tieši tās fotogrāfijas, kas uzņemtas nejauši.

"Zoja gan ir sākusi pozēt. Tiklīdz es sāku fotografēt viņu tuvplānā, viņa sāk murrāt un sastingst," skaidro kaķenīšu saimniece. Viņa pieļauj, ka tas ir vairāk saistāms ar to, ka Zojai patīk, ja viņai pievērš uzmanību. "Viņa murrā pat tad, ja kāds paskatās uz viņu," piebilst Džoanne.

Sekot līdzi Izijas un Zojas piedzīvojumiem var "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!