Suns, kuram patīk kamera – tā varētu raksturot četrkājaino draugu Ralfu. Suņuks paviesojies vismaz 15 pasaules valstīs, un viņa saimniece fotogrāfijās iemūžināja abu interesantos piedzīvojumus. Ralfa stāsts kalpo par piemēru, ka arī uz ielas pamests sunītis ir pelnījis mīlošus saimniekus un, ka pat nopietna sirds operācija nav šķērslis, lai par četrkājaino draugu rūpētos.

Suņuka Ralfa saimniece, ņujorkiete Kaori Tomaru "MansDraugs" pastāsta, kā mīlulis nonācis pie viņas. Ralfs ir Meksikā izglābts sunītis, taču tagad viņš kopā ar saimnieci dzīvo Parīzē, kur Kaori strādā par skolotāju. Arī Ņujorkā gaišās krāsas sunītis paguvis dzīvot, taču līdz šim četrkājainais draugs saimnieces vadībā apceļojis vismaz 15 pasaules valstis.

Ralfa stāsts sākas kādā Meksikas pilsētā, kur mīlīgo suņuku, klaiņojam pa ielām, ieraudzīja Kaori. "Viņš bija netīrs, tievs, bet, par spīti tam, ka viņu pameta iepriekšējie saimnieki, viņš bija pilns ar mīlestību un mierīgu prieku," atceras Ralfa saimniece.

Abu satikšanās bija pavērsiena punkts viņu turpmākajai dzīvei. Kaori paņēma Ralfu sev līdzi uz mājām, bet pēc tam abi aizbrauca uz Franciju. Kopā viņi ceļo un dalās dažādos piedzīvojumos.

"Viņš atnes prieku katram, kas ir viņam apkārt," saka Kaori. Kopīgajos ceļojumos viņa novērojusi, ka suņukam Ralfam patīk pozēt, tāpēc saimniece ilgi nevilcinājusies un sākusi iemūžināt kadrus ar vietām, kur abi nonākuši. Pilsētas, kalni, upes, daba un Ralfs fonā – tādas ir teju visas fotogrāfijas.

Taču Ralfa dzīvē ir arī sarežģījumi. Kaori stāsta, ka suņukam pēc laiciņa, kad viņa to paņēmusi savā aprūpē, bija nepieciešama smaga un nopietna sirds operācija, kas skāra mitrālo vārstuli. No tā ik gadu cieš miljoniem suņu, un vārstuļa izraisītās izmaiņas sirdī var veicināt arī dzīvnieciņa nāvi. Saimniece paskaidro, ka operāciju varēja veikt tikai viena veterinārārstu komanda, ko vada profesors Masami Ueči no Japānas. Aptuveni 95 procenti operāciju izdodas veiksmīgi, taču tai nepieciešami vairāki tūkstoši eiro. Tāpēc Kaori īpaši izveidotajā mājaslapā aicināja cilvēkus ziedot Ralfa operācijai.

Kad "MansDraugs" sazinājās ar Kaori, operācija jau bija notikusi. "Ralfs jūtas labi," viņa apstiprina. Kaori cer, ka viņas un Ralfa stāsts kalpos par piemēru tam, ka arī šādas operācijas sunīšiem var veikt. "Iespējams, tas padarīs šādas operācijas pieejamākas vēl vairākām ģimenēm ar suņiem," tā Kaori.

Lai gan šobrīd Ralfs atgūst spēkus pēc pārciestās operācijas, sagaidāms, ka viņa un Kaori ceļojumi nebeigsies. Sekot līdzi viņu aizraujošajiem ceļojumiem var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!