Kad ieeju āra laukumā, kur notiek aktīvās nodarbības, mani sagaida mazs draiskulis. Tikai vēlāk es uzzinu, ka tas ir Mārlijs – suņuks, kura vārds kļuvis par viņa saimnieces Kristīnas Virses projekta "Marley's Fit" zīmola daļu. "Sporto ar suni," skan tā lozungs. Par to arī šis stāsts – kā sportot ar suni, nebaidīties un īstenot pat pārdrošākās idejas, vienlaikus saprotot, ka arī sunim tajās ir sava vieta.

Tas viss sākās pagājušajā gadā, sarunu ievada Kristīna. Pērn viņa ieguvusi savu pirmo pašas mājdzīvnieku – Velsas korgiju pembroku Mārliju. Saprotams, līdz ar suņuku nākušas dažādas atklāsmes, tostarp arī par sevi. "Sapratu, cik man ir nesportisks dzīvesveids un cik slinka esmu, man nekad mūžā nav sanācis sevi piespiest sportot," smejas Kristīna, piebilstot, ka jau no sākuma vēlējās atrast ko tādu, kas apvienotu viņu un suni. Meklējusi un pētījusi dažādas iespējas sportot, jaunā suņa saimniece secināja – jāveido fizisko aktivitāšu programma suņiem un viņu saimniekiem. Vērojot, kādas iespējas ir ASV un kā fitnesa programmas un suņu treniņi tiek radīti tur, Kristīna nolēmusi ko līdzīgu mēģināt izveidot arī Latvijā. Un tā radās "Marley's Fit" – treniņi, kuros piedalās suņi un viņu saimnieki!

Pastaigas vietā – stunda treniņa

"Mēs mēģinām salikt kopā fitnesu ar suņiem, cilvēkam dodot visu, kas ir parastā treniņā – iesildīšanos, kardio vingrinājumus, spēka vingrinājumus, atsildīšanos," izveidoto treniņu programmu īsumā raksturo Kristīna. Izklausās pēc parasta sporta treniņa? Taču Mārlija saimniece min kādu būtisku faktoru: "Latvijā nevienā sporta zālē ar suni iet nav atļauts." "Marley's Fit" galvenā ideja ir par to, ka cilvēks var veltīt kvalitatīvu laiku savam mīlulim, paralēli sportojot, iemācot suņukam paklausības komandas, pildot izturības vingrinājumus. "Ir sarežģīti, bet cilvēks tajā brīdī ne par ko citu nedomā," atzīst Kristīna. Nodarbībās dalībnieki strādā gan ar ķermeni, gan prātu, un Kristīna smejas – mērķis ir panākt, lai gan suns, gan saimnieks ir tik noguruši, ka, pārnākot mājās, uzreiz dosies gulēt.

Atslēga ir būt kopā ar suni, sportot, attīstīt savu veiklību un uzlabot fizisko sagatavotību, vienlaikus nodrošinot to, lai suns nesēž uz dīvāna un neskumst.
Kristīna

Dalība "Marley's Fit" treniņos ir arī laika ietaupījums, min Kristīna. Nodarbībā stundas garumā tiek piedāvāti daudzi vingrojumi un uzdevumi, kas noteikti var aizstāt garas pastaigas ar suni. Nav noslēpums, ka reizēm pastaiga ir vienīgais laiks, kad saimnieks tiešām velta laiku savam mīlulim, tāpēc Kristīna cer, ka treniņi sniegs iespēju pavadīt laiku aktīvā darbībā un komunikācijā ar dzīvnieciņu: "Atslēga ir būt kopā ar suni, sportot, attīstīt savu veiklību un uzlabot fizisko sagatavotību, vienlaikus nodrošinot to, lai suns nesēž uz dīvāna un neskumst."

Treniņu programma suņiem un viņu saimniekiem "Marley's Fit" ir projekts, kas izveidots Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatorā. Zinot šo faktu, minu, ka Kristīna noteikti studē kaut ko ar ekonomiku saistītu, taču viņa pilnībā apgāž manu priekšstatu: "Es esmu mākslas bakalaura studente, ekonomiskā puse galīgi nav mana stiprā puse. Bet, ja ir vēlme un pacietība, un azarts, tad var gāzt kalnus! Tas lēnām arī izdodas." Par inkubatora dalībnieku var kļūt jebkurš Latvijas Universitātes students, arī tie, kuri nestudē ekonomikas programmā. Kristīna stāsta, ka universitāte ļoti atbalsta jaunos censoņus, piedāvājot konsultācijas par finansēm, sniedzot iespēju runāt ar jomas profesionāļiem un uzņēmējiem. "Tā ir studentu inkubatora priekšrocība – mēs varam atrasties vietā, kas mūs motivē, palīdz ar padomiem, kā arī palīdz saprast, vai mūsu ideja vispār ir dzīvotspējīga," tā Kristīna. "Kad sākas jauns bizness, liekas, ka viss jāiegulda, bet īstenībā tas varbūt nemaz nav nepieciešams. Inkubators ir balstīts uz to, lai mēs saprastu – ideja dzīvo vai nedzīvo."
Pašā sākumā bija ideja par daudzajām zaļajām, nesakoptajām teritorijām Rīgā – varētu tās apsaimniekot un iegūt jaunas vietas, kur suņus apmācīt, atpūsties, veidot sacensības un pasākumus. Šī ideja tika apgriezta kājām gaisā, jo secināju, ka tā nebūs dzīvotspējīga.
Kristīna
Lai arī mūsu tikšanās reizē esam āra laukumā, lielāka uzmanība tiek pievērsta atbilstošām iekštelpām, kur aktīvās nodarbības var notikt. Kristīna stāsta, ka sākotnēji nodarbības notika "Dino Arēnā" tirdzniecības centrā "Spice", taču tā galvenokārt ir apmācību zāle, kur nav ne pārģērbšanās telpu, ne dušas. Ar Latvijas Universitātes atbalstu "Marley's Fit" tika pie plašām telpām Rīgā, Aizkraukles ielā 23, kuras saviem spēkiem arī izremontētas. Tajā ir iespēja nomazgāties, pārģērbties, kā arī pēc nodarbības iedzert siltu tēju. "Telpas izvēlē liela nozīme bija tam, lai tajā var iet suņi un lai suņiem neslīdētu ķepas. Mēs aktīvi strādājam, mainām kustības virzienu, un sevišķi lielākiem suņiem, kuriem ir lielāka inerce, slīd ķepas," paskaidro Kristīna. Turklāt iekštelpās treniņi var notikt arī ziemas laikā. Viņa paskaidro, ka tas ir arī iemesls, kāpēc vasarā nodarbību dalībnieku nav tik daudz – vasarā ir daudz patīkamāk doties pastaigās vai izbraucienos pie dabas, bet ziemā cilvēki steidz uz desmit minūtēm izskriet ārā ar suni, nevēlēdamies salā pavadīt ilgu laiku. "Tā ir vēl viena lieta ziemā un telpās, ko cilvēks ar suni var darīt," kā priekšrocību treniņiem min Mārlija saimniece. Viņa piebilst, ka uz treniņiem nāk arī tie suņi, kas piedalās izstādēs, īpaši pirms vasaras un tās laikā, jo šis gadalaiks ir populārs izstāžu periods.

Ko suņiem patīk darīt? Skriet!

Līdz ar Mārlija ienākšanu ģimenē Kristīnai radušās dažādas idejas, kā dzīvi ar mazo mīluli padarīt interesantu, saistošu un aizraujošu. Lai arī "Marley's Fit" pagaidām ir pirmā ideja, kas "nodzīvojusi" aptuveni desmit mēnešus, Kristīna universitātes inkubatorā kā pirmo piedāvāja pavisam citu darbības virzienu. "Pašā sākumā bija ideja par daudzajām zaļajām, nesakoptajām teritorijām Rīgā – varētu tās apsaimniekot un iegūt jaunas vietas, kur suņus apmācīt, atpūsties, veidot sacensības un pasākumus. Šī ideja tika apgriezta kājām gaisā, jo secināju, ka tā nebūs dzīvotspējīga. Tā kā man ir inkubācijas periods, es varu droši ņemt citu ideju, jo tāds arī ir mērķis – pārbaudīt, vai iecerēto projektu var realizēt. Ja kaut kas nesanāk, var pētīt nākamo."

Kā nākamais projekts Kristīnas prātā bija aktīvās nodarbības ar suņiem, kas nu jau rezultējušās "Marley's Fit" treniņos pirmdienās un trešdienās, jo jaunā censone pierādīja – spēj apsaimniekot telpas un projektu "iedzīvināt". Taču Kristīna pie sasniegtā neapstājas, un stāsta, ka viņa izveidojusi nodibinājumu "Mārlija ķepu parks", kurā ietilpst gan treniņi, gan arī aktivitātes ārpus galvaspilsētas. "Esam bijuši ekskursijā Pokaiņos, veidojuši stafetes, mazas sporta spēles, nesen ar gidu nogājām 16 kilometrus Ķemeru nacionālajā parkā un iepazinām dabu. Visa ideja ir tajā, ka varam darīt interesantas lietas ar suņiem un ka viņus neatstājam mājās." 20. augustā Dobelē norisināsies arī izturības skrējiens suņiem un viņu saimniekiem, kurā, kā stāsta Kristīna, visi varēs pārvarēt dažādus šķēršļus, baudot kopā pavadīto laiku. Vēl kāda ideja, kura jau daļēji realizēta, ir gardumi suņiem un viņu saimniekiem – no liellopa buljona un dārzeņiem veidoti kraukšķi, ko saimnieks var ņemt līdzi pastaigā un gan ēst pats, gan cienāt četrkājaino draugu. Kristīna stāsta, ka pirmā partija jau veiksmīgi notestēta, un pavisam drīz to plānots prezentēt arī plašākai publikai.

Kad jautāju, ko četrkājainajiem draugiem nodarbībās patīk darīt vislabāk, Kristīna nevilcinoties atbild: "Skriet!" Arī viņas Mārlijam tā ir iemīļotākā nodarbe, kad visi šķēršļu konusi tiek izgrūstīti no vietas. "Es zinu, ka tas ir mūsu izaicinājums un ka jāiemācās precizitāte."

"Noteikti arī lekt. Un principā viss, ko dara saimnieks, it sevišķi, ja viņš to dara ātri," suņuku iemīļotākās nodarbes turpina pieminēt Kristīna. Suni viņa nosauc kā galveno cilvēka motivāciju vingrojumus darīt ātrāk. Nav noslēpums, ka suņa reakcija un ātrums ir lielāks nekā cilvēkam, un tas var saimnieku mudināt strādāt cītīgāk. Kristīna gan atzīst: "Suņi visu grib darīt ātrāk un labāk." Vienlaikus viņa norāda, ka suns neko nedara uz savu galvu, jo viņš pats nevar zināt, ka, piemēram, jāskrien tieši līdz trešajam, nevis ceturtajam konusam.

Ja neņem vērā šķēršļus, kas cilvēkam nav pieejami, vai laukumu platības ziņā, tad visu var darīt mājās. Mēs neizgudrojam neko jaunu, mēs to tikai saliekam kopā.
Kristīna
Aprakstot vingrinājumus, "Marley's Fit" izveidotāja stāsta, ka nereti par svaru bumbu saimnieks var izmantot arī savu mazo sunīti, kuru jāprot pareizi satvert. Savukārt augumā liels suns var palīdzēt trenēt kāju muskuļus, ka saimnieks nostājas sunim pāri, proti, kad suns ir starp cilvēka kājām. "Visu var darīt arī mājās, tikai uzreiz rodas jautājums – cik cītīgi ir cilvēki. Ja neņem vērā šķēršļus, kas cilvēkam nav pieejami, vai laukumu platības ziņā, tad visu var darīt mājās. Mēs neizgudrojam neko jaunu, mēs to tikai saliekam kopā," paskaidro Kristīna.

"Ai, ko tad es..." Nē!

Veiksmes atslēga ir arī tajā, ka saimnieks zina, ko ar savu suni grib sasniegt. Raksturojot savu Mārliju, Kristīna atzīst, ka negrib, lai pēc viņas un suņa skrējiena šķēršļu rinda, kuru draiskulis izjaucis, būtu jāsaliek savās vietās. Nodarbībās novērots arī pretējais – cilvēki zina, ka viņu suns bez problēmām izies šķēršļu trasi, taču vēlas attīstīt mīluļa veiklību. Savukārt citi saimnieki uz nodarbību nāk, lai vienkārši labi pavadītu laiku ar savu dzīvnieciņu.

Nodarbības laikā suņi atrodas pie pavadas, konkrētāk – neizvelkamās pavadas, jo tā ir visērtākā un to saimnieks var ērti kontrolēt. Tāpēc Kristīna vēlreiz uzsver to, ka ieteicams uz nodarbību nāk vismaz 15 minūtes ātrāk, jo to laikā var redzēt, vai sanākušajiem suņiem ir savstarpējas antipātijas. Taču, ja saimnieks par savu mīluli ir pārliecināts, pavadu nodarbības laikā var neizmantot. Kašķīgākie mīluļi gan tiek izvietoti nedaudz tālāk viens no otra. Tāpat uz nodarbībām var nākt visu vecumu suņi, pat kucēni, kuri citu sugas brāļu kompānijā var socializēties. Kristīna pieļauj, ka nākotnē varētu veidot atsevišķas suņu grupiņas, kurās vienuviet varētu trenēties gan pieaugušie suņi, gan kucēni.

Mantiņa un kārumi – divi būtiski faktori, ar kuriem suņa saimnieks nodarbības un, jāatzīst, arī visas suņa dzīves laikā nodarbojas. Mantiņa un kārums var četrkājaino draugu mudināt uz dažādām darbībām, taču gards našķis – par padarīto atalgot.

Sunim nav interesanti visu laiku darīt vienu un to pašu. Pie mums nekad nebūs garlaicīgi, mēs vienmēr izdomāsim kaut ko, par ko būs prieks gan sunim, gan saimniekam.
Kristīna
"Ai, ko tad es, mēs ar suni tāpat tur neko nemācēsim!" – šādas runas Kristīna dzird bieži. "Nav jābaidās, visi var droši nākt!" viņa aicina, piebilstot, ka interesenti var ikvakara pastaigas laikā pirmdienās un trešdienās vienkārši noiet gar Aizkraukles ielu 23 un paskatīties nodarbību no malas. "Mēs brīnumus nedarām un dodam cilvēkiem uzdevumus, ko viņi var izpildīt. Ja kaut kas šķiet par grūtu, darām tik, cik varam. Nevienam nekas nav jāpierāda, jo cilvēki to dara sev un sunim," stāsta treniņu izveidotāja. Vingrojumu un uzdevumu programma nav perfekti izstrādāta, jo, kā stāsta Kristīna, arī pašam četrkājainajam sportistam ir interesantāk, ja katru reizi ir kaut kas jauns. "Sunim nav interesanti visu laiku darīt vienu un to pašu. Pie mums nekad nebūs garlaicīgi, mēs vienmēr izdomāsim kaut ko, par ko būs prieks gan sunim, gan saimniekam." Katrs jaunais treniņu dalībnieks saņems anketu, kurā būs jānorāda līdz šim gūtās traumas, suņa paklausības pakāpe un citi faktori, kas palīdzēs nodarbības vadītājai saprast, cik daudz mīlulis drīkst darīt. Piemēram, gados vecākiem suņiem mēdz būt problēmas ar locītavām, un Kristīna apstiprina – nevienam sunim netiks uzspiesta lekšana pār šķēršļiem, ja viņš to fiziski nevar izdarīt.

Saimniekiem nav jāsatraucas, ka suns kaut ko nevarēs izdarīt, jo arī par to ir padomāts. Kristīna stāsta, ka neviens bezdarbībā nepaliks, un ja nodarbības vadītāja redzēs, ka suņuks kaut ko nevar izdarīt, tiks piedāvāts vieglāks uzdevums.

"Es esmu gāzusies un kritusi dubļos, jo mans suns pēkšņi ir izdomājis darīt kaut ko citu, nevis to, ko lūdzu. Es jau nevaru dusmoties uz viņu, jo mēs abi joprojām mācāmies. Tāpēc tas man izraisa smaidu. Mēs strādājam caur pozitīvo saikni un enerģiju," aizraujošo treniņu procesu raksturo Kristīna.

Mārlijs NE kā no filmas

Mārlijs ir Kristīnas pirmais suns. Viņa saimniece nāk no Dobeles novada, un mājās suņi bijuši vienmēr. "Es visu laiku līdz Mārlijam biju pārliecināta, ka Rīgā sunim nav vieta. Es zināju, kāda ir situācija ar suni pilsētā. Ir jābūt ļoti uzmanīgam, jo ne visi cilvēki ir atbildīgi un zina savus suņus, un ne visi pieņem to, ka suns ir ne tikai mājdzīvnieks, bet arī draugs. Rūpīgi jāapdomā, vai pilsētā vajadzīgs suns un vai saimnieks varēs nodrošināt viņam pietiekami labus apstākļus, kā arī savu laiku," stāsta Kristīna, pieļaujot, ka pēc augstskolas beigšanas varētu pārcelties uz kādu klusāku pilsētu, kurā dzīve ar suni būtu patīkamāka. "Mans hobijs un darbs, kas ir saistīts ar projektu, izvēlēts suņa dēļ, jo arī šobrīd spēju savu laiku sasaistīt ar Mārliju. Tajā pašā laikā cilvēkiem, kuri strādā birojā, laiks trūkst."

Es esmu gāzusies un kritusi dubļos, jo mans suns pēkšņi ir izdomājis darīt kaut ko citu, nevis to, ko lūdzu. Es jau nevaru dusmoties uz viņu, jo mēs abi joprojām mācāmies. Tāpēc tas man izraisa smaidu.
Kristīna
Ja reiz suns ir Mārlijs, nevaru Kristīnai nepajautāt, kā viņa izvēlējusies šādu vārdu un vai Mārlijs ir nosaukts par godu "tam" Mārlijam, proti, 2008. gada filmas "Mārlijs un es" galvenajam varonim. Viņa uzreiz sasmejas un saka, ka šo jautājumu dzird ļoti bieži. "Vienmēr pirmais, ko man pasaka, ir – mēs zinām to skumjo filmu! Nē, Mārlijs ir tāpēc, ka manā ģimenē ir uzskats, ka sunim vārdā jābūt burtam "r". Man vienkārši patīk, kā tas skan un ka to var labi izrunāt. Tas nekādā ziņā nav filmas dēļ. Viņa pilnais vārds ir Zigijs Mārlijs," Kristīna pastāsta, ka Mārlijs nosaukts jamaikiešu mūziķa vārdā.

Jautāju Kristīnai, ar ko viņai asociējas Velsas korgijs un kas būtu pirmais, ko viņa teiktu cilvēkam, kas par šīs šķirnes mīluļiem interesējas. Viņa vēlreiz atkārto iepriekš sarunā teikto: "Liels suns mazā paciņā." Tā kā Mārlijs ir nepilnu gadu vecs, viņš grib noskaidrot, kurš tad ir saimnieks – viņš vai Kristīna. "Viņš vēlas saprast, cik tālu var iet, un pārbaudīs robežas. Viņš ir darba suns, un jāņem vērā, ka viņam tas ir nepieciešams, jo instinkti tāpat būs."

Izšķirošais suņa izvēlē bija mīluļa mazais izmērs, stāsta Kristīna. Tā kā viņa mīt dzīvoklī pilsētā, lielam sunim tur būtu grūti dzīvot, viņa uzskata. Taču sākotnēji Kristīna apdomāja – varbūt kļūt par franču buldoga saimnieci? "Man bija iespēja uz nedēļas nogali pieskatīt divus franču buldogus, kas pieder draugiem. Tā bija aizraujoša pieredze, ko es iesaku izmantot ikvienam, kas vēlas paņemt suni," stāsta jaunā saimniece, piebilstot, ka pēc tam tomēr sapratusi – franču buldogs nav suns viņai. Tāpēc lēmums par Velsas korgiju pembroku bijis teju vienprātīgs. "Viņš var labi pielāgoties – gan slinkot, gan skriet," par mīluli priecājas Kristīna.

Mārlija saimiece stāsta, ka, iegūstot mājdzīvnieku, ne vienmēr var paļauties uz zināšanām, kas radušās, lasot dažāda veida informāciju: "Esmu izlasījusi, šķiet, pusi interneta, taču brīdī, kad saņēmu savu gaidīto kucēnu, visu varēju izmest vējā. Kad nonāc saskarsmē ar suni, iestājas apjukums un nezini, no kura gala ķerties klāt. Tad sāku risināt visu pēc kārtas – nonācu kādā situācijā un meklēju risinājumu. Kaut ko nemākam? Nekas, iemācīsimies. Ir bail? Sapratīsim, kā to izmainīt."

Stāstot par korgijiem, Kristīna kā galveno viņu īpašību min raksturu, kas var būt gana nešpetns. Taču saimniece tic, ka ar mīluli var gāzt kalnus, proti, daudz ko iemācīties arī ārpus ierastajām paklausības komandām. Lai arī Mārlijs vēl ir maziņš, Kristīna pieļauj, ka kādreiz ar savu mīluli pamēģinās adžiliti vai pēdu dzīšanu, vai arī korgijiem tik raksturīgo ganīšanu.

Esmu izlasījusi, šķiet, pusi interneta, taču brīdī, kad saņēmu savu gaidīto kucēnu, visu varēju izmest vējā. Kad nonāc saskarsmē ar suni, iestājas apjukums un nezini, no kura gala ķerties klāt. Tad sāku risināt visu pēc kārtas – nonācu kādā situācijā un meklēju risinājumu. Kaut ko nemākam? Nekas, iemācīsimies. Ir bail? Sapratīsim, kā to izmainīt.
Kristīna
Bilstu, ka internetā redzami vairāki video, kuros suņuki saimniekiem nepavisam nepalīdz sportot – te palien zem vēdera, te uzkāpj uz muguras, citi pat lēkā, kamēr saimnieks izpilda vingrinājumu. Kristīna smaida, ka ar suni, protams, ir cītīgi jāstrādā. "Taču ar tādiem suņiem, kuri ir ūdenszāles, nekad nebūs mierīgi." Nodarbībās gan saimniekam jākoncentrējas un jāstrādā gan ar sevi, gan suni, kuram jāvērš uzmanība nevis uz to, kas notiek apkārt, bet gan uz to, ko saka saimnieks. Pēc tam, kā min Kristīna, "veidojas patīkama gandarījuma un atpūtas sajūta".

Pašam sava fitnesa programma

Klausoties Kristīnas stāstījumā, šķiet – viss, kas tiek darīts, patiesībā ir ļoti vienkāršs un pat pašsaprotams, taču līdz šim nav realizēts. "Suns ir liela pasaule, par kuru ir daudz jautājumu un daudz atbilžu. Brīžos, kad es saprotu, ka kaut kas trūkst un ka neesmu vienīgā, kas tā domā, meklēju, kā to attīstīt," Kristīna paskaidro. Viņa sadarbojas arī ar speciālistiem, piemēram, veterinārārstiem, barības ražotājiem, citiem suņu entuziastiem, kuri palīdz ar idejām, padomiem, kā arī iedvesmo turpmākajam darbam. Jaunajai saimniecei ir prieks, ka Rīgā ir izveidotas suņiem labvēlīgās vietas, piemēram, kafejnīcas, kuros mīluļi var droši uzturēties, "bet arī tas ir liels darbs", viņa atzinīgi stāsta.

Jautāta, vai jau ir izveidojušās atziņas par interesanto projektu, Kristīna min, ka tās ir dažādas, "jo katrs suns ir citādāks un ar katru mēs mēģinām strādāt atsevišķi. Ir suņi, kas nekādā mērā nereaģē uz citiem suņiem, un ir suņi, kas ļoti grib draudzēties." Viņa arī novērojusi, ka mēdz būt krasa atšķirība pat starp viena metiena kucēniem: "Kamēr viens suns var būt holerisks un atraktīvs, gatavs skriet kilometrus, lai izrādītu noguruma pazīmes, tajā pašā laikā no tā paša metiena sunim patīk pagulēt dīvānā un ārā iziet ar piespiešanos." Savukārt dalībnieku atsauksmēs pārsvarā dzirdams, ka "Marley's Fit" ir kaut kas jauns un nebijis, vēl neiepazīts. "Daudzi cilvēki tiešām baidās par to, ka viņiem var kaut kas nesanākt. Parasti jau tā ir – ja sporta zālē kaut kas nesanāk, cilvēks jūtas slikti, sevišķi, ja uz viņu skatās ar šķību aci. Pie mums tā nav, jo mēs to darām sev un suņiem," Kristīna iedrošina.

Sarunas nobeigumā saku, ka tas noteikti ir liels gods – nosaukt pašas radītu projektu sava mīluļa vārdā. Kristīna smejas un piekrīt, piebilstot: "Viena dāma man teica – viņas suņi iet uz izstādēm, iegūst visus titulus, bet ne gluži katrs suns var priecāties par savu fitnesa programmas nosaukumu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!