Mīlestība un draudzība var rasties ļoti pēkšņi, savienojot divus, dažos gadījumos pat pretējus cilvēkus. Līdzīgi noticis arī ar diviem putniņiem dzīvnieku rezervātā Zimbabvē. Tur sadraudzējušies dūja un mīlas putniņš.

Zaļās krāsas mīlas putniņš vārdā Freizers, šķiet, savu draudzenīti izvēlējās pats, un nu viņi kļuvuši par vienu no dīvainākajiem, vienlaikus mīlīgākajiem pārīšiem rezervātā "Twala Trust Animal Sanctuary". Mazais Freizers tur nokļuva, jo viņa saimnieki pārvācās uz citu vietu un savu mājputniņu pameta.

Pebla tika atrasta vietējā dārzā, "Facebook" raksta rezervāta pārstāvji. Putnēns vēl nemācēja lāgā lidot, bija ievainots un cieta no infekcijas, kā rezultātā putniņam izkrita spalva. Mazā lidotāja neparastais izskats varētu liecināt, ka putns ir kāda maitu lija vai plēsējs, un par patieso sugu, šķiet, daudz kas nemaz neliecina. Kā izrādās, patiesībā Pebla ir dūja.

Foto: Privātais arhīvs

Freizera un Peblas pirmā tikšanās notika rezervāta putnu mājā. Šķiet, tā bija liktenīga. Rezervāta darbinieki stāsta, ka mīlas putniņš ("lovebird") uzreiz sadraudzējās ar dūju Peblu, sāka viņai nest ēdienu un pats viņu arī barot. Freizers nevēlējās pamest Peblu, tāpēc pat gulēja viņai blakus un sekoja ik uz soļa.

Šī draudzība ilgst jau divus gadus. Darbinieki un šīs savienības aculiecinieki skaidro, ka "pāris" ir kopā jau apuveni divus gadus. Lai arī putnu mājā mīt vēl citi mīlas putniņi un dūjas, tieši starp Freizeru un Peblu izveidojusies ciešākā saikne.

Tiesa, Pebla līdz galam tā arī nav atlabusi, un vietām viņas ķermenī spalvas neaug, taču mīlas putniņam Freizeram tas nemaz netraucē. Viņš noteikti domā, ka Pebla ir skaistākā pasaulē, priecājas darbinieki.

Jāpiebilst, ka par šī rezervāta dzīvniekiem jau reiz esam vēstījuši. Rezervāta iemītnieks, mērkaķēns Horass, arī nokļuvis uzmanības lokā, jo ir ārkārtīgi draudzīgs dzīvnieciņš, kuram izdodas saprasties gan ar kaķiem un suņiem, gan citiem dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!