Foto: Shutterstock
Suņu barības "Dogo" ražotājs AS "Tukuma straume" 12.oktobrī ir iesniedzis atkārtoto iesniegumu par trūkumu novēršanu un precizētu prasības pieteikumu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai lietas izskatīšanai un uzsākšanai pret 17 fiziskām un juridiskām personām, "MansDraugs" informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums oktobra sākumā saņēmis atkārtotu tiesas lēmumu par nepieciešamību prasībā veikt tehniskus precizējumus, kas tajā skaitā pirmajā izskatīšanas reizē netika pamanīti. Veiktajiem labojumiem nav ietekmes uz prasības saturu pēc būtības, ziņo uzņēmumā.

"Esam veikuši visus nepieciešamos precizējumus likuma noteiktajā kārtībā un tagad gaidām godīgu tiesu. Mēs arī ļoti ceram, ka arī visi atbildētāji izturēsies ar cieņu pret tiesas darbu, netraucēs un nekavēs tiesvedības sekmīgu norisi," skaidro Aivars Podnieks, AS "Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs.

Līdz ar papildinājumu iesniegšanu ražotāja lūgums tiesai palicis nemainīgs. Tā pamatā esot lūgums pārtraukt un aizliegt atbildētāju prettiesisku rīcību, kas izpaužas kā negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpums, izplatot nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par uzņēmumu un tā ražoto preču kvalitāti. Spēkā palicis arī uzņēmuma lūgums tiesai no visiem atbildētājiem solidāri piedzīt tam nodarītos zaudējumus gandrīz pusmiljons (458 411,15) eiro apmērā.

Jau vēstījām, ka uzņēmums 17. augustā iesniedza tiesā prasību pret vairākām fiziskām un juridiskām personām. Starp atbildētājiem ir astoņas fiziskas personas – Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes locekle Ilze Matīse-Van Houtana, praktizējoši veterinārārsti Lita Konopore, Gatis Krūmiņš, Māra Viduža, Anna Jesereviča, Gatis Kalniņš, Sandra Skara-Sirmā un Evita Leitāne, kā arī deviņas juridiskas personas – SIA "Hīrons", SIA "Sanarius", SIA "J & G Veterinārais serviss", SIA "Veterinārmedicīnas izglītības centrs", SIA "AA ZOO", zemnieku saimniecības "KRŪMIŅI", IK "E.Leitānes veterinārā ambulance", IK "Veterinārās patoloģijas serviss" un Latvijas veterinārārstu biedrība. Saskaņā ar prasības pieteikumu, šīs personas ilgā laika posmā ir izplatījušas nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par "Dogo" suņu barību.

Tāpat "Dogo" ražotājs lūdz tiesai nodrošināt prasību, piemērojot vairākus nodrošinājuma veidus. Proti, uzņēmums prasa piemērot Litai Konoporei aizliegumu apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tai piederošās 100 procentu daļas SIA "Hīrons" pamatkapitālā. Papildus tiek lūgts piemērot Annai Jeserevičai aizliegumu apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tai piederošās 100 procentu daļas SIA "Sanarius" pamatkapitālā. Līdzīgi tiesai tiek lūgts piemērot aizliegumu Gatim Kalniņam apgrūtināt ar lietu un saistību tiesībām, kā arī atsavināt tam piederošās 50 procentus daļas SIA "J & G Veterinārais serviss" pamatkapitālā.

"Tā ir vienreizēji absurda situācija, kad šaura cilvēku grupa vairāk kā gada garumā, bez jebkādiem zinātniski pierādītiem faktiem un pretrunā valsts institūciju slēdzieniem, ir atļāvusies nepamatoti nomelnot veiksmīga Latvijas ražotāja produkciju, kas ir iemantojusi pircēju uzticību un lojalitāti. Tas izskatās pēc apzinātas ļaunprātības ar mērķi atbrīvot vietējo tirgu importa precei. Vēršoties tiesā, mēs gribam beidzot rast risinājumu šai situācijai un lūdzam izbeigt "Dogo" produkcijas nepamatotu nomelnošanu un radīto zaudējumu atlīdzināšanu," toreiz uzsvēra AS "Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Septembra izskaņā tiesa prasību atstāja bez virzības.

AS "Tukuma straume" ražotā suņu sausā barība "Dogo" publiskajā telpā tiek minēta kā iespējamais suņu barības vada paplašināšanās slimības ierosinātājs, kura dēļ cietuši vairāk nekā 200 suņi. Pierādījumi tam joprojām nav noskaidroti, lai arī pētījuma laikā konstatēts, ka barība satur urīnvielu, kurai suņu barībā neesot jābūt, ziņoja pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!