Foto: AP/Scanpix

31. oktobrī pasaulē tiks svinēts Helovīns jeb Visu svēto diena, taču jau zoodārzos daudzviet pasaulē dzīvnieciņi jau nedēļu pirms tam paguvuši priecāties par vienu no šo svētku raksturīgākajām daļām – izgrebtajiem ķirbjiem.

Vudlendas parka biedrības zoodārzā Sietlā un Oregonas zoodārzā ASV, Česteras zoodārzā Anglijā, Turīnas zoodārzā Itālijā, kā arī zoodārzā Budapeštā, Ungārijā, zvēriņi tikuši pie skaisti izgrebtajiem ķirbjiem, ziņo aģentūras "AFP", "AP" un "Reuters". Dzīvnieku izdarības ar lielajām un oranžajām ogām var redzēt kā fotogrāfijās, tā arī zoodārzu publicētajos video materiālos.

Kā raksta "Portland Tribune", Oregonas zoodārza ziloņu ģimenītei piešķirti simtiem kilogramu smagi ķirbji, ar kuriem spēlēties un pa kuriem kāpelēt.

Tāpat pie ķirbjiem tikuši arī jaguārs Goši, Galapagu bruņurupuči, pitoni, surikati un mazo pandu pāris.

Redzams, ka dzīvniekiem neparastie jaunumi viņu voljerā ļoti interesē. Draiskulīgie surikati, kā vienmēr, pulcējas ap oranžajiem ķirbjiem un ar ziņkārību tos izpēta, bet lielākie dzīvnieki cenšas izgrebtās ogas cilāt un stumdīt.

Foto: Reuters/Scanpix

Lūk, kā ar ķirbjiem draiskojās zoodārza dzīvnieciņi! Daži no tiem pat centās ierāpties ķirbjos, tādējādi radot lielisku kadru fotogrāfiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!