Brāļi Filips un Fricis Zaržecki ar dronu nofilmējuši aktīvu atpūtu ar savu mājas mīluli, sunīti Mesiņu. Kamēr četrkājainais draugs priecīgi skraida pa mežu un gar jūru, saimnieks Filips sunīti turēja aiz pavadas un viņam sekoja, slidojot pa meža taciņām un aizsalušo jūras krastu.

"MansDraugs" sazinājās ar vienu no video autoriem, Frici Zaržecki, kurš raksturoja, kas redzams video: "Mūsu suns, piecus gadus vecais bīgls Mesiņš, dodas pastaigā pa Garciema mežu. Šogad sniega apstākļi mūsu apkaimē ir īpaši – visas taciņas un ielas ir ledus klātas. Tāpēc uz tām, kājās esot parastām kurpēm, ar trakulīgu suņuku pie pavadas ir diezgan grūti noturēties. No pavadiņas viņu atlaist nepavisam nav vēlams, jo bīgli pārāk mīl brīvību un brīvu skriešanu, tad nu viņš pats dotos savās gaitās pakaļ meža zvēriem – vāverēm, trušiem un citiem.

Foto: Kadrs no video

Taču bez pastaigas nu nekādi nevar iztikt, atzīst Fricis: "Tā kā suni ikdienas pastaigā tomēr jāved, Filips iedomājās aut kājās slidas un par to, kopā ar savu lielo brāli, uzņemt filmu. Filipa aizraušanās ir video montēšana, kas aizsākas jau agrā bērnībā, darbojoties mammas Indras Sproģes [māksliniece – red. piez.] komandā un piedaloties citu video veidošanā.

"Parasti viņš sastopas ar problēmu, ka uzņemtais materiāls nav gana interesants. Šis nu beidzot ir sporta veids, kas iztur viņa augsto "interesantuma latiņu", un tā nu ir tapis šis video," lepojas Fricis, kurš ir uzņemtā video operators. Viņš skaidro, ka gan viņa, gan brāļa hobijs ir dažādu ceļojumu un aktivitāšu filmēšana un montēšana, par ko var pārliecināties viņu izveidotajā "YouTube" profilā.

Foto: Kadrs no video

Jautāts, vai sunītis nepretojās šādai izklaidei, Fricis paskaidro: "Mesiņš pirms tam ir uztrenējies, velkot ar distanču slēpēm pa mežu tēti Jāni. Tādā veidā bīgla tieksme pēc ātruma un brīvības tiek izmantota īpašu izjūtu iegūšanai visiem klātesošajiem."

Kā redzams fragmentos, slidošana pa meža taciņām izskatās visai vienkārša un gluda. Fricis piekrita: "Jā, mums pašiem sākumā šķita, ka daudzo uz ledus sabirušo skuju un nelīdzenumu dēļ būs grūti paslidot, bet, kad sākām braukt, tiešām – "aizgāja kā pa sviestu". Protams, bez dažiem kritieniem neiztikt, bet tos noķert video diemžēl neizdevās." Lēmums sākt slidot jau pa mežu, ne tikai jūras krastu, radies spontāni: "Sākumā doma bija doties uz jūru, kuras krastu šogad noklājis smuks un gluds ledus, bet, sākot iet pa mežu, Filips izdomāja: "Kāpēc gan gaidīt līdz jūrai (1 km), ja var sākt jau pie mājām?""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!