Arī putnam nav nemaz tik viegli turēties pretim straujam vējam, un to pierāda jūras ērgļu ligzdā Durbē novērotais. Tiešraidē interesenti varējuši novērot, kā vējš ērgļu pāri izpūš no ligzdas.

15. marta dienā jūras ērgļu ligzdā Durbē, ko var skatīt arī "Dabasdati.lv" tiešraidē, piedzīvots spēcīgs vējš, kas ne tikai šūpojis ligzdu, bet arī sagādājis pārbaudījumu pašiem ligzdas iemītniekiem, jūras ērgļu pārim. Kā redzams foruma lietotāja "MSanmaelo" fiksētajā video fragmentā, putni ar stingru satvērienu centušies noturēties, kur nu kurais – viens no ērgļiem atradās uz zara virs ligzdas, bet otrs stāvēja pašā ligzdā. Satvēriens gan nepasargāja ērgļus no straujā vēja, un ātri vien abi lidotāji sāka vicināt spārnus, tiekot izpūsti no ligzdas.

Šī nav pirmā reize, kad jūras ērgļus pārbauda vējš. Tā kā ligzda izvietota koka galotnē, saprotams, ka brāzmas to skar ik dienu, taču brīžiem var novērot visai intensīvu putnu pretošanos gaisa plūsmām. Šajā video var skatīt, kā ērglis cīnījās ar vēju februāra beigās.

Tiešraide no jūras ērgļu ligzdas Durbē katru dienu skatāma "Dabasdati.lv" portālā, to var atrast šeit.

Piedalīties forumā un lasīt citu dalībnieku novērojumus var šeit.

Visas trīs ar tiešraides kamerām aprīkotās putnu ligzdas var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!