Foto: AFP/Scanpix
7. aprīlī, kad kāds vīrietis, vadot kravas automašīnu, ietriecās lielveikalā, bojā gāja ne tikai četri cilvēki, bet arī kāds sunītis, vēsta raidsabiedrība BBC. Līdzās lielveikalam pat izveidota maza piemiņas vieta, lai atcerētos par četrkājaino draugu.

Aizvadītās nedēļas nogalē Stokholmā, Zviedrijā, pieredzētajā uzbrukumā dzīvību zaudēja četri cilvēki, taču vien nesen tapis zināms, ka miris arī četrkājainais draugs, kāds sunītis vārdā Igijs.

Par to plašāk pavēstījis zviedrs Markuss Krancs, kurš savā "Facebook" profilā publicējis attēlu ar tādu kā piemiņas vietu sunītim. Fotogrāfijas aprakstā viņš norādījis, ka līdz tam neviens nav iededzis svecīti bojā gājušā sunīša piemiņai, tāpēc viņš nolēmis ko darīt lietas labā. Krancs atnesis dažus suņu našķus, divas svecītes un kaklasiksnu, kas piederējusi viņa sunītei Ebbai. Diemžēl viņa mīlule mirusi pagājušā gada vasarā.

Savukārt BBC vīrietis atklājis, ka kopā ar savu draudzeni devies uz Stokholmas centru un vietu, kur notikusi traģēdija. Uzzinot, ka bojā gājis sunītis, pāris nolēmis, ka vajadzētu izveidot piemiņas vietu arī sunītim. Krancs atklājis, ka viņa mamma lūgusi nofotografēt izveidoto piemiņas vietu, un vīrietis attēlu publicējis arī savā "Facebook" profilā. "Kopš tas ir publicēts, atsauksmes bijušas par 100 procentiem pozitīvas," publicēto ziņu komentējis Krancs, piebilstot, ka daudzi cilvēki dalās mīlestībā un sirsnībā. Vīrieša publicētā ziņa sasniegusi tūkstošiem cilvēku, kas ar attēlu dalījušies un ziņu komentējuši.

Pēc fotogrāfijas publicēšanas vīrietis uzzinājis, ka suņuks Igijs reiz mitis dzīvnieku patversmē "Dogs Aid" Dublinā, Īrijā. Arī šīs patversmes darbinieki savā "Facebook" lapā publicējuši ziņu par sunīti Igiju, veltot dzīvnieciņam labus vārdus. Darbinieki ziņojuši, ka Igijs uz jaunajām mājām Zviedrijā devies 2012. gadā. Izpildot patversmes darbinieku lūgumu, Krancs arī aiznesis ziedus ar vēlējumu sunītim: "Igij, skrien brīvs!"

Nu jau daudzi cilvēki sekojuši Kranca piemēram un līdzās traģēdijas vietai un daudziem jo daudziem ziediem novietojuši gan mīkstās rotaļlietas suņa veidolā, gan suņu kraukšķus, gan ziedus ar vēlējumiem un piemiņas vārdiem, kas veltīti Igijam.

Mīluļa Igija saimnieki negadījumu nav komentējuši. Dzīvnieku patversme, no kuras suņuks reiz adoptēts, "Facebook" lapā ziņojusi, ka Igija saimnieki viņu ļoti mīlējuši un lūdz cilvēkus cienīt saimnieku tiesības uz privāto dzīvi, lai varētu ģimenes lokā pieminēt bojā gājušo draugu.

"Delfi" jau vēstīja, ka piektdien, 7. aprīlī, Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!