17. aprīļa rītā zivjērgļu ligzdā Kurzemē jau atkal novērots citas sugas pārstāvis, jūras ērglis, kurš izrādījis interesi par ligzdā novietoto kameru. Ligzdu jau nepilnu mēnesi var vērot tiešraidē, un tās laikā zivjērgļu mājvietā paviesojušies arī citu sugu pārstāvji.

Līdzīgi kā 28. marta rīta pusē, kad kāds ziņkārīgs jūras ērglis centies demontēt pie ligzdas ierīkoto kameru, arī 17. aprīļa rītā tiešraides skatītāji varēja novērot šīs sugas pārstāvja darbības ap kameru. Pretēji novērotajam martā, kad jūras ērglis atradies galvenokārt aizkadrā un kad par putna "demontāžas" darbiem varēja nojaust pēc kustīgā kameras attēla, šoreiz jūras ērglis darbojies kameras priekšā.

"Dabasdati.lv" foruma lietotājas "liznm" publicētais video fragments no tiešraides rāda, ka jūras ērglis, ielidojis piesnigušajā zivjērgļu ligzdā, no sākuma veic mājvietas labiekārtošanas darbus, pārvietojot putnu sanestos salmu kušķus. Taču drīz vien jūras ērgļa uzmanību piesaista kamera, kuru putns pat cenšas satvert knābī.

Kā redzams, putns darbojies visai neatlaidīgi, cenšoties kameru satvert no dažādām pusēm. Kad kameru nav izdevies iegūt savā īpašumā, jūras ērglis sācis ligzdā ieviest savu kārtību, izvietojot brangos zarus pēc sava prāta. Pastrādājis nedarbus svešā ligzdā, ērglis aizlido aiz kameras, un vēl īsu brīdi redzama neliela kameras "trīcēšana", kas nozīmē, ka putns atrodas tai līdzās.

Tiešraide no zivjērgļu ligzdas Kurzemē skatāma šeit.

"Dabasdati.lv" forums par zivjērgļu ligzdu atrodams šeit.

Tiešraides no piecām putnu ligzdām vienuviet skatāmas šeit. Vēl var vērot melno stārķu, jūras ērgļu, vistu vanagu un ūpju ligzdā notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!