Lai arī zivjērgļu kamera skatāma vien no 27. marta, jau dienas laikā tajā novērota interesanta darbība – jūras ērglis centies demontēt kameru un pat mainījis tās leņķi. Izrādās, jūras ērglis to dara ne pirmo reizi!

Jūras ērgļa blēņu darbi novēroti 28. marta rīta pusē. Kā var redzēt video fragmentā, jūras ērglis vairākas minūtes kustinājis zivjērgļu ligzdā uzstādīto kameru. Kadrs vairākas reizes mainījās, no kā varēja secināt, ka ērglis kameru krata un cenšas to pat knābāt. Par laimi, lidonim kameru neizdevās demontēt, taču "Dabasdati.lv" foruma dalībnieki novērojuši, ka mainījies leņķis, kādā kamera rāda ligzdu.

Savukārt "Dabasdati.lv" pārstāve Nora Rustanoviča forumā vēsta, ka jūras ērglis tā darījis arī agrāk, un tad kameras demontēšana izdevusies pilnībā. Tādēļ 27. marta dienā ornitologs Jānis Ķuze devies uz ligzdu un regulējis kameru, lai to var vērot tiešraidē. "Jācer, ka zivjērgļi drīz atgriezīsies un jaunā jūras ērgļa izklaides varēs beigties," viņa rakstīja.

Atgādinām, ka "Dabasdati.lv" skatāmas piecu putnu sugu (ūpju, zivjērgļu, jūras ērgļu, melno stārķu un vistu vanagu) ligzdas. Vienuviet tās var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!