Zivjērgļu ligzdā Kurzemē mīt putnu pāris, kas jau cītīgi perē divas oliņas. Līdztekus tam "Dabasdati.lv" tiešraidē var vērot, kā putni aizvada savu ikdienu, un zīmīgs notikums novērots arī video iemūžinātajā fragmentā.

Video fragmentā redzams, kā zivjērgļu mātīte 2. maija rītā sēž ligzdā un perē divas izdētās oliņas. Tikmēr zivjērgļu tēviņš lidinās virs ligzdas, sev līdzi atnesis visai liela izmēra zaru. To tēviņš uzmanīgi cenšas iemest ligzdā, taču, kā vērojams, viens koka gals atduras pret perējošo mātīti.

Īsu brītiņu no augšas prātodams, kā labāk novietot zaru ligzdā, tēviņš to palaiž vaļā, taču zars nogāžas ligzdā vien pāris centimetrus no mātītes galvas. Ligzdā esošais zivjērglis gan, šķiet, netiek iztraucēts no iesāktā perēšanas darbiņa, lai arī brangais zars daļēji joprojām atrodas uz putna. Mātīte to apjauš un ar knābi nostumj to nost, iekārtodama kopējā ligzdas konstrukcijā.

Tiešraide no šīs ligzdas iedarbināta marta beigās, un līdz šim bieži vien galvenais varonis tajā bija nevis mājinieks, bet gan citas sugas pārstāvis, proti, jūras ērglis. Putns centies demontēt līdzās ligzdai ierīkoto kameru, kas notikumus pārraida tiešraidē, turklāt to darījis vairākkārt.

Tiešraide no zivjērgļu ligzdas Kurzemē skatāma šeit.

Citus novērojumus var aplūkot "Dabasdati.lv" forumā šeit.

Visas ligzdas, kas aprīkotas ar tiešraides kamerām, var vērot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!