9. maija rītā sniegs pārsteidzis daudzus Latvijas iedzīvotājus un skāris arī zivjērgļu ligzdu Kurzemē, kuru var vērot Latvijas Dabas fonda nodrošinātā tiešraidē. Ligzdā uzturas zivjērgļu pāris, un mātīte cītīgi perē trīs oliņas, kuru nu skauj sniega kupenas.

Interesenti tiešraidē novērojuši, ka pirms pulksten pieciem no rīta ligzdā vēl nav bijis ne miņas no sniega, taču teju vai stundas laikā situācija mainījusies un ligzda apsnigusi.

Daudzi tiešraides skatītāji jau satraukušies, vai sniegs un pēkšņais aukstums nenodarīs kaitējumu dējumam un oliņas nenosals, taču Latvijas Dabas fonda pārstāvji tiešraides komentāros norādījuši: "Mūsu speciālisti apstiprināja, ka oliņām viss ir kārtībā, kamēr vien putns ir virs tām."

Šobrīd zivjērgļu mātīte silda trīs oliņas. Dažubrīd mātīte novērota, pieceļoties un aizlidojot prom, taču putns ilgi savas oliņas vienatnē neatstāj.

Jāpiebilst, ka sniegs noklājis arī jūras ērgļu ligzdu Durbē.

Aģentūra LETA vēsta, ka agrā otrdienas rītā daudzviet Kurzemē snieg, vietām snieg stipri un izveidojusies sniega kārta. Īsi pēc pieciem rītā arī Ventspilī pamatīgi sniga un zāle bija balta, liecina meteoroloģiskā informācija.

Tiešraide no zivjērgļu ligzdas skatāma šeit.

Forums par ligzdā notiekošo rodams šeit.

Skatīt piecas ligzdas, kas aprīkotas ar tiešraides kamerām, var šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!