Kurš teicis, ka dažādu sugu pārstāvji savā starpā noteikti labi nesadzīvos? Suņu meitene Emma un trīs žurkulēni no Ņujorkas, ASV, pierāda, ka ne sugas piederība, ne auguma izmērs nevar būt šķērslis lieliskai draudzībai un saticīgai dzīvei kopumā, vēsta "The Dodo".

Četrotnes saimniece, veterinārā tehniķe Ērika Vegnere portālam atklājusi, ka Ņujorkā par žurkām varot dzirdēt visai bieži, turklāt ne tajā labākajā gaismā. "Šīs nav Ņujorkas metro žurkas, šīs ir fenomenālas radības. Viņas ir lieliskas," par savām trim žurciņām teikusi saimniece.

Vegnere rūpējas par trim grauzējām. Divi no žurkulēniem pie viņas nonākuši pēc tam, kad kāds viņas draugs mazos zvēriņus pārnesis mājās no zooveikala. Taču trešo žurciņu, kura ir bezspalvaina, Vegnere atradusi žurku patversmē Ņūdžersijā.

Bez žurkulēnu trijotnes mājoklī mīt arī suņu meitene Emma, astoņus mēnešus vecā Maltas suņu šķirnes pārstāve, kurai diemžēl ir tikai viena actiņa. "Dzīvnieku aizstāvji atrada klaiņojam un atveda pie manis, kur viņa nodzīvoja divas dienas, līdz es viņu adoptēju," norādījusi veterinārā speciāliste, piebilstot, ka, ticams, Emma viņu pati kaut kādā veidā izvēlējusies par saimnieci.

Tā kā Vegnere jau rūpējusies par trim grauzējiem, sākotnēji viņa bijusi piesardzīga, apsverot iespēju sunīti iepazīstināt ar žurkām. Taču ātri vien dažādo sugu pārstāvji pieraduši būt kopā: "Viņi labi saprotas. Viņu dzīvē nekad nav bijis brīdis, kad es būtu bijusi uztraukusies vai neuzticētos viņiem."

A post shared by EMMA & 🐁🐀🐖 (@nyc.emma) on Jul 23, 2017 at 7:28am PDT

Visi dzīvnieciņi savā starpā pavada laiku, draiskojas, spēlējas, kā arī, protams, nododas saldam miedziņam. Saimniece novērojusi, ka viņi to dara, sagūlušies cieši viens otram blakus.

A post shared by EMMA & 🐁🐀🐖 (@nyc.emma) on Jul 31, 2017 at 10:13am PDT

Interesanti, ka bezspalvainā žurciņa pat savā veidā uzņēmusies tādu kā pieaugušā lomu un reizēm sākot sunīti Emmu mazgāt: "Es vienmēr nodomāju, ka viņa laikam nesaprot, kāpēc sunim ir tik daudz spalvu."

A post shared by EMMA & 🐁🐀🐖 (@nyc.emma) on Jul 10, 2017 at 2:48pm PDT

Tiem cilvēkiem, kas uztraucas par žurciņu drošību, Vegnere varot apstiprināt, ka pat viņas māsas suņi trijotnei nemaz nenodarot pāri: "Manai māsai ir vācu dogs un pitbuls, un neviens no viņiem ne reizi nav nodarījis žurkām pāri. Kad dzīvoju pie māsas, viņi visi kopā spēlējās."

A post shared by EMMA & 🐁🐀🐖 (@nyc.emma) on Nov 10, 2016 at 4:30am PST

Neparasto draugu saimnieces novērojumi liecina, ka dažādo sugu pārstāvji, kas citos apstākļos kašķētos viens ar otru, patiesībā savā starpā sadzīvojot ļoti labi: "Manuprāt, ar pareizu iepazīstināšanu un uzmanīšanu viņi var viegli sadzīvot."

"Tie ir tik nenovērtēti dzīvnieki," par žurciņām un zvēriņu spēju saprasties ar citām radībām, izteikusies saimniece Vegnere. "Viņi ir tik jūtīgi un tiešām spēj izveidot saikni. Viņiem ir liela sirds."

A post shared by EMMA & 🐁🐀🐖 (@nyc.emma) on Jun 13, 2017 at 9:42pm PDT

Šeit var lasīt par žurciņām, kuras savā veidā kļuvušas par kaķu auklēm.

Savukārt par citām draudzībām, kas pārsteigušas pasauli, var lasīt rakstā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!