Foto: Kadrs no video

Lai arī pierasts, ka dažādu sugu zvēriņi, īpaši kaķi un grauzēji, savā starpā slikti saprotas un ir pat uzskatāmi par lieliem ienaidniekiem, kaķu kafejnīcā Bruklinā, Ņujorkas štatā ASV, novērots pretējais. Tur kaķēni draudzīgi apvienojušies ar žurciņām, kuras peļu junkuriņiem pat palīdz.

Bruklinas kaķu kafejnīcā mīt ne tikai peļu junkuriņi, bet arī divas žurciņas, Remijs un Emils. Tieši šie divi dzīvnieciņi uzņēmušies gādību pār kafejnīcā nonākušiem kaķīšiem. Jau nepilnu mēnesi, proti, kopš 7. jūlija, kad kaķi ievietoti vienā būrītī ar žurkām, visi draudzīgi sadzīvo. Kaķēni esot vecāki par astoņām nedēļām, vēsta "The Dodo", un žurciņas ar mīluļiem spēlējas, mazgā dzīvnieciņus un mīļi pavada laiku kopā.

Kafejnīcas dibinātāja un menedžere Anne Levina portālam atklājusi, ka žurciņas ir mīlīgas: "Pakasi Emilam vēderu un viņš izdos mīlīgas skaņas, it kā smietos. Tas ir ārkārtīgi jauki."

Savukārt, raksturojot žurku attiecības ar kaķēniem, Levina norādījusi: "Viņi guļ kopā, iekārtojas šūpuļtīklā. Kaķēni ir netīri, tāpēc žurkas palīdz viņus mazgāt. Ir skaidrs, ka viņas nevēlas kaķu ēdienu, jo trauciņš ir turpat blakus, līdz ar to viņas varētu ēst, cik tik uziet. Fakts, ka viņas izvēlas mazgāt kaķēnus, manuprāt, liecina par viņu stipro draudzību."

Protams, sugu un augumu atšķirības ir manāmas, nenoliedz menedžere: "Lai arī kaķi ir lielāki, domāju, ka žurkas saprot, ka viņi nav pieauguši, tāpēc uzvedas kā kaķu vecāki." Levina novērojusi, ka reizēm gan visu zvēriņu spēlītes nonākot līdz domstarpībām, piemēram, kaķēni sāk dzenāt žurciņas, taču Remijs un Emils spēj par sev pastāvēt un aizstāvēties.

Tos, kuri satraucas par kaķēnu un žurciņu drošību, Levina mierina, sacīdama: "Kaķēniem jāvelta uzmanība visu diennakti, tāpēc allaž ir kāds darbinieks, kas viņus novēro."

"People" Levina pastāstījusi, ka arī pašām žurciņām, iespējams, komunikācija ar kaķīšiem palīdz. "Esmu redzējusi, ka žurkas mazgā pašas sevi un viena otru, un izskatās, ka tas ir nomierinoši. Žurkulēni ir aktīvi un rotaļīgi, un viņiem patīk dalīties kārumos ar kaķēniem. Lai arī ārpus būra viņu attiecības var būt dažādas, iekšā tajā visi ir draudzīgi un rotaļājas. Žurkas no kaķēniem nebaidās, neskrien prom, un kaķēni viņas arī nemedī. Tiesa, kaķēni ir pārliecināti, ka žurku astes domātas, lai viņi ar tām spēlētos. Remijs un Emils neiebilst, kamēr vien ar astēm nespēlējas uzmanīgi."

Interesanti, ka Bruklinas kaķu kafejnīcā jau iepriekš novērota cieša starpsugu draudzība. Gada sākumā iemidzināts žurkulēns Aivorijs, kas arī sadraudzējies ar daudziem kaķēniem.

Kafejnīcas pārstāvji norādījuši, ka žurkulēni un kaķīši savā starpā spēlējas, atrodoties darbinieku uzraudzībā. Kad līdzās ir pieauguši kaķi ar mazuļiem, žurkulēni netiek laisti tiem klāt. Vienlaikus Levina norādījusi: "Cilvēki neapzinās, cik gudras un mīļas ir žurkas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!