Foto: Vida Press
Cik gan bieži izdodas ilgstoši vērot skaisto kuplasti? Mazais, žiperīgais zvēriņš ātri vien pazūd savās dienas gaitās. Tāpēc daudzās fotogrāfijās var aplūkot skaistos vāverēnus, kuri nonākuši pavisam neparastās situācijās. Domājams, dzīvē neizdosies redzēt, kā kuplastes spēlē tenisu, apbrīno mušmiri un uzspēlē šahu. Bet to visu var redzēt pavisam īstos kadros!

Turpinājumā vari aplūkot fotogrāfijas, kuru radīšana autoriem prasījusi ne mazumu pacietības un laika. Taču galarezultāts ir tā vērts, jo gan ļauj tuvplānā aplūkot ārkārtīgi skaistos dzīvnieciņus, gan arī raisa fantāziju, prātojot, vai tiešām vāveres spētu spēlēt tenisu un ķepiņās noturēt raketi.

Draiski zviedru vāverēni spēlē tenisu

Foto: Vida Press
Dabā šādu situāciju, ticams, nenovērot, taču neatlaidīgs zviedru fotogrāfs radījis fotogrāfijas, kurās redzams, kā vāverēni "spēlē" tenisu, vēsta "Vida Press".

Nu vairs nav jāiedomājas, kā izskatītos kuplastes, kas spēlē tenisu. Fotogrāfs Gerts Vegens no Zviedrijas iemūžinājis vāverēnus interesantā tenisa mačā. Viņš izveidojis improvizētus tenisa kortus, mazas raketes un bumbiņu, un gaidījis, kamēr viņa pagalmā saradīsies mazie dzīvnieciņi.

Protams, fotogrāfam padomā bijis arī triks, kā panākt, lai kuplastes izrāda interesi par tenisa laukumu. Tiklīdz vāveres parādījušās, Vegens izmantojis riekstus, lai zvēriņi vērstos attiecīgā virzienā un sarūpētu lielisku kadru.

Lasīt vairāk

Vāverēns un zīlīte apbrīno mušmiri

Foto: Vida Press

Kādam fotogrāfam Krievijā, Voroņežas apgabalā, izdevies fiksēt neparastu skatu, kurā redzams, kā vāverēns un zīlīte ziņkārīgi aplūko mušmiri. Taisnības labad jāteic, ka situācija ir inscenēta un, ķerot interesantus kadrus, izmantotas dažas viltības.

Kā vēsta "Vida Press", medicīnas iekārtu inženieris un fotogrāfs-amatieris Vadims Trunovs šai foto sesijai bija rūpīgi gatavojies. Vīrietis vēlējies fotografēt vāveres, kas šajā mežā dzīvo. Lai iegūtu skaistus kadrus, pirms bildēšanas fotogrāfs salasījis sēnes, salicis tās groziņā un pārkaisījis ar saulespuķu sēklām, cerot, ka tādā veidā pievilinās vāveres, kuras apkaimes mežos sastopamas kuplā skaitā.

Sagatavojis ēsmu, Vadims iekārtojies uz zemes piecus metrus tālāk, lai veiksmes gadījumā iegūtu vislabākos kadrus.

Lasīt vairāk

Spriganas vāveres kopā ar putniem ziemā uzspēlē šahu

Foto: Vida Press

Divas pavisam spriganas vāveres nolēmušas baudīt ziemas priekus un nedaudz arī uzspēlēt šahu. Šajā izklaidē ar interesi iesaistījušies arī putni, vēsta "Vida Press".

Fotogrāfijās redzams, ka vāveres ir spēlei nopietni koncentrējušās, lai gūtu uzvaru. Tiesa, tā kā vienai vāverei spēlē īsti neveicās, tad viņu aizvietoja putniņš.

Amizantās vāveres un putni iemēģinājuši arī slavenību dzīvi. Proti, labprāt pozējuši pie mikrofoniem un gozējušies kameras priekšā. Vienā no fotogrāfijām vāvere intervē putniņus, bet citās fotogrāfijās notiek lomu maiņa.

Šo jautro fotosesiju iemūžinājis fotogrāfs no Krievijas, Vadims Trunovs.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!