Foto: Kadrs no video

15. oktobris kādam kokapū Skotijā bija otrā dzimšanas diena, kad nelaimē nonākušais suns izvilkts no ūdens, liecina britu Jūras un krasta apsardzes aģentūras mājaslapā publicētā informācija.

Ziņojumā publicēts gan situācijas apraksts, gan arī nofilmētie kadri ar glābējiem, kas piesteidzas pie slīkstošā kokapū (kokerspaniela un pūdeļa jauktenīša) un mīluli ievelk laivā.

Norādīts, ka glābēji tobrīd piedalījušies mācībās, taču rīta pusē ap pulksten 10.45 saņēmuši kāda satraukta aculiecinieka ziņu par kokapū, ko viļņi skalojot prom jūrā. Par laimi, mācībās piedalījies arī krasta apsardzes helikopters, kas no augšas varējis piedalīties suņa glābšanas operācijā un ātri vien noteikt, kur tieši četrkājainais draugs atrodas.

Vairāki glābēji laivā devušies palīgā mazajam sunītim, lai mīluli ievilktu laivā un nogādātu krastā, kur savu mājdzīvnieku jau gaidījuši viņa saimnieki. Ziņots, ka izglābtais suns juties noguris, taču ar viņu viss bijis kārtībā. Mīlulim sniegta pirmā palīdzība, līdz saimnieki nogādājuši suni pie veterinārārsta turpmākai apskatei.

Pēc neplānotās suņa glābšanas speciālisti atgriezušies pie mācībām. Tāpat atgādināts saimniekiem pieskatīt savus uzticamos draugus, ja nākas atrasties ūdens tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!