Foto: Kadrs no video

Lai glābtu zvērus, reizēm nākas pielietot arī neparastākus rīkus. Tā, piemēram, Šrilankā izglābts zilonis, kas no bedres izdzīts, izmantojot šāviena skaņas.

Kā norātdīts publicētā video aprakstā, zilonis iestrēdzis dubļainā bedrē un saviem spēkiem neesot varējis tikt no ķezas ārā. Tāpēc talkā nākuši vairāki glābēji un pat traktors, ar ko censties izrakt eju, pa kuru zilonim izķepuroties. Tiesa, pirmie mēģinājumi nav vainagojušies ar panākumiem un zilonis neticis ārā.

Vēstīts, ka par nelaimē nonākušo zvēru savvaļas dzīvnieku aizstāvjiem paziņojuši vietējie iedzīvotāji, saucot pēc palīdzības. Lai arī sākotnēji glābēji ieradušies ar spēkratiem un citiem palīgrīkiem, spēcīgās lietavas esot kavējušas glābšanas operācijas norisi.

Taču 1. novembrī, kad lietus pierimies, kopīga darba rezultātā izdevies izveidot eju no bedres līdz drošākai vietai. Lai zilonis savā ceļā neapstātos un turpinātu doties uz priekšu, aiz sevis atstājot bedri, kurā pavadīts ilgs laiks, apkārtējie likuši lietā arī ieročus. Protams, uz ziloni tie neesot raidīti, taču šāvienu skaņas dzinušas zvēru uz priekšu un palīdzējušas zilonim pamest dubļaino bedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!