Vai dzīvnieki ir pateicīgi? Varbūt tikai pieraduši pie cilvēka, tāpēc atkal un atkal atgriežas tur, kur viņiem bijis labi? Bieži vien tas saistīts ar barības ieguvi. Iespējams, tieši tas motivējis vāverīti Bellu septiņu gadu laikā vairākkārt paviesoties pie ģimenes, kas reiz viņu izglāba un palaida atpakaļ savvaļā.

Harisonu ģimenes saistība ar vāverīti sākusies pirms astoņiem gadiem, 2009. gada oktobrī, vāveru aizgādņi pavēstījuši "The Dodo". Brentlija Harisone atklājusi, ka ģimene jau iepriekš nodarbojusies ar palīdzības sniegšanu nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, un kāda glābšanas grupa viņiem uzticējusi arī tolaik vēl tikai četras nedēļas veco vāverīti Bellu, kurai uzbrukusi pūce. Bez cilvēka gādības kuplaste neizdzīvotu, teikusi Brentlija.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Aug 28, 2017 at 7:37am PDT

Līdz ar Bellu Harisonu mājās ienākušas vēl trīs citas vāveres, kurām bijusi nepieciešama palīdzība un rūpes. Tā kā tuvojusies ziema, mazie zvēriņi savvaļā neizdzīvotu, tāpēc četrotne mājoklī uzkavējusies vēl līdz 2010. gada pavasarim. Visas mitušas īpašā āra voljerā, barotas ar speciālu barību, augļiem un dārzeņiem, kā arī riekstiem. Sākumā Bella ne ar ko neesot atšķīrusies no pārējiem.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Sep 6, 2017 at 4:37pm PDT

"Viņas personība neatšķīrās no citām vāverēm, kuras esmu izaudzinājusi. Galvenais mērķis ir viņas palaist atpakaļ savvaļā, nevis ieslodzīt kā mājdzīvniekus," paskaidrojusi Brentlija.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Sep 30, 2017 at 2:10pm PDT

Kad pienācis laiks no kuplastēm atvadīties, visas esot naski devušās augšup kokos un iepazinušas jauno dzīves vidi. Taču pēc nedēļas ģimenes locekļi novērojuši, ka Bella neesot gatava vēl atdoties patstāvīgai dzīvei savvaļā un nākusi ciemos.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Nov 6, 2017 at 9:11am PST

"Dažas dienas pēc tam, kad bija palaista, viņa nāca pēc kāda gardumiņa. Arī pārējās tā darīja, un tas ir tipiski, bet pēc aptuveni nedēļas viņas parasti pārstāj nākt un tuvoties cilvēkam. Taču Bella sēž tieši pie durvīm un gaida, kad kāds pamanīs, ka viņa atnākusi ciemos," neparasto vāverīti raksturojusi saimniece. "Viņa pat iemācījusies uzlekt uz virtuves loga, lai parādītos cilvēka skatam."

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Dec 14, 2017 at 4:48pm PST

Un tā Bella darot nu jau septiņu gadu garumā, apstiprinājuši ģimenes locekļi. Turklāt mēdzot pat būt tā, ka vāvere pie saviem glābējiem paviesojoties vai katru dienu. Bellas dienaskārtībā ietilpstot neilga vizīte pie cilvēkiem, pasēdēšana ģimenes locekļiem klēpī un riekstu pieņemšana. Brentlija norādījusi, ka vāverei nepatīkot tikt glaudītai, taču Bellai ārkārtīgi patīkot būt cilvēka tuvumā.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Apr 9, 2016 at 7:21pm PDT

Savvaļas viesis sagādājot prieku visiem ģimenes locekļiem pat tad, ja viņiem pašiem ir daudz darāmā. Piemēram, Brentlija atcerējusies kādu gadījumu ar savu vīru: "Viņš kavēja tikšanos un steidzās pa durvīm, taču tur viņu sveicināja Bella. Viņš ar prieku iesteidzās atpakaļ mājās pie lielā valriekstu trauka, ko esam atstājuši tuvu ārdurvīm, paņēma sauju un gāja pavadīt laiku ar viņu."

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Dec 25, 2017 at 1:06pm PST

Vāverēnu un Harisonu ģimeni vienojot arī kāds īpašs notikums. Pirms pāris gadiem Bella atkal bijusi traumēta, tāpēc ģimene vēlreiz uzņēmusies rūpes par kuplasti, dodot viņai antibiotikas un ievietojot vāveri āra voljerā atgūties. Taču tad, kad Bellai bijis laiks doties savvaļā, viņa pārsteigusi savu ģimeni, pasaulē laižot trīs ņiprus vāverēnus. Tā nu Harisonu plāns palaist Bellu brīvgaitā atcelts, līdz mazuļi izauguši tik lieli, lai varētu paši par sevi parūpēties.

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Sep 15, 2017 at 6:19am PDT

Aizkustinošo mazuļu dzimšanu Brentlija raksturojusi tā: "Tas bija brīnišķīgi redzēt mazuli, ko esmu izaudzinājusi es, audzinām savus mazuļus."

A post shared by CID & Bella (@cidandbella) on Nov 23, 2017 at 7:24am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!